DVS’33 Ermelo strijdend ten onder tegen koploper Noordwijk

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 9 februari in de cruciale wedstrijd tegen Noordwijk met 1-2 de eerste thuisnederlaag geleden, waardoor het gat met de koploper nu negen punten bedraagt. Door de overwinningen van Hoek (2-0 tegen FC Lisse) en Quick Boys (1-2 tegen Ajax) is de Ermelose derde divisionist gezakt naar de vierde plaats op de ranglijst met 41 punten uit 21 duels.

Met fotoreeks door Theo Aalten

Wind in de rug
DVS zocht met de wind in de rug de aanval en kreeg in de 7e minuut de eerste kans, maar Olivier Pilon kwam net tekort. Drie minuten later kreeg Nick van Staveren aan de andere kant een vrije schietkans, maar schoot hoog over. Na een kwartier leek Soufian Moro met een schitterend afstandsschot 1-0 te scoren voor de thuisploeg, maar scheidsrechter Smit had even daarvoor al om onduidelijke redenen afgefloten. Benjamin Roemeon stuurde in de 24e minuut Olivier Pilon weg, maar diens inzet werd gestopt door Roy Rondeltap. De doelman van Noordwijk moest enkele minuten later weer handelend optreden bij een volley van Roemeon.

‘Lucky’ goal
Na ruim een half uur redde DVS-doelman Paul Eppink bij een gevaarlijk schot van Sabir Achefay.In de tegenaanval schoot toen Okay Öztürk rakelings naast en even later redde de keeper van Noordwijk bij een afstandsschot van Soufian Moro. Het bleef boeiend, maar gescoord werd er niet en daarmee kwamen de gasten in de eerste helft goed weg. In de 48e minuut leek DVS alsnog de score te openen, maar een kopbal van Joran van Santen werd door een Noordwijkse verdediger uit de kruising gekopt. Even later gingen afstandsschoten van Moro en Öztürk net naast. In de 51e minuut kwam Noordwijk door een ‘lucky’ goal op een 0-1 voorsprong. Een inzet van Sabir Achefay werd van richting veranderd, waardoor doelman Paul Epping kansloos was.

Slotoffensief
In de 62e minuut vergrootten de bezoekers de voorsprong; Achefay bereikte vanaf de linkerflank Nick van Staveren, die van dichtbij 0-2 scoorde. Een inzet van Benjamin Roemeon werd in de 70e minuut van de lijn gehaald, waardoor de aansluitingstreffer uitbleef. Een kwartier voor tijd moesten de gasten met tien man verder, omdat Rob Overvliet na zijn tweede gele kaart met rood kon vertrekken. In de 78e minuut profiteerde DVS van deze overtal-situatie. Een inzet van Benjamin Roemeon werd in eerste instantie nog gekeerd door de uitblinkende doelman Rondeltap, maar in de rebound schoot de snelle DVS-aanvaller alsnog de 1-2 binnen. De thuisploeg zette aan voor een slotoffensief en Noordwijk haalde alles uit de kast om tijd te rekken.

Zinderende slotfase
Het lukte DVS onvoldoende om invaller Barry Powel in stelling te brengen. Ook de Ermelose ploeg eindigde de wedstrijd met tien man, omdat Soufian Moro zijn tweede gele kaart kreeg. In een zinderende slotfase verdedigden de gasten de voorsprong met succes, wat na afloop leidde tot een enorme vreugde-explosie bij de spelers en vele meegereisde supporters van Noordwijk.

Zaterdag
DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag in Groesbeek tegen Achilles’21, dat na de 4-2 nederlaag tegen SJC op de 16e plaats van de ranglijst staat met 11 punten uit 21 duels. De Ermelose ploeg won de thuiswedstrijd met 5-0. DVS heeft nog kansen in de tweede periode, waarin het op de derde plaats staat met 19 punten uit 9 wedstrijden, 3 punten minder dan koploper Hoek.

Reacties

gallery
41590
DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 9 februari in de cruciale wedstrijd tegen Noordwijk met 1-2 de
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20190209/dvs33-ermelo-strijdend-ten-onder-tegen-koploper-noordwijk/
2019-02-09T20:16:55+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/02/09201526/06EN-DVSN1.jpg
Sport