Dindoa Ermelo verliest met één doelpunt verschil van koploper ASVD

Dindoa heeft zaterdag 9 februari in Dronten met 24-23 nipt verloren van ASVD.

Kleine voorsprong
De ongeslagen koploper begon goed door na 10 seconden 1-0 te scoren. Naomi Hackenitz zorgde voor de 1-1 gelijkmaker, waarna ASVD op 2-1 kwam, gevolgd door de 2-2 van Daphne van der Berg. Vervolgens bouwde de thuisploeg een kleine voorsprong op. De Drontenaren waren beter in de rebound, zuiverder in het schot en bleven heel geconcentreerd spelen. Dindoa kwam op een 12-8 achterstand en ging met dezelfde vier punten achterstand de rust in: 17-13.

Geschorst
Coach Evert Houtriet, die vorige week zaterdag rood had gekregen, was een wedstrijd geschorst en werd vervangen door Jan de Boer. De coach van Dindoa 2 sprak de spelers in de rust goed toe en zorgde ervoor, dat ze met meer overtuiging de tweede helft ingingen en er ook meer geconcentreerd werd gespeeld. Daar waar ASVD maar één doelpunt scoorde, was Dindoa vijfmaal doeltreffend, waardoor het bij 18-18 langszij kwam. Het werd echter niet ‘erop en erover’ voor de blauw witte formatie, want de thuisploeg scoorde 19-18, gevolgd door de 19-19 van Saskia Lieman.

Spanning
ASVD kwam opnieuw een punt voor en Dindoa sloot weer aan, doordat Daphne van der Berg een kleine kans benutte. Na de 21-20 werd het door een afstandsschot van Kasper Velgersdijk 21-21, waarna Daphne van der Berg voor spektakel zorgde door de Ermelose ploeg voor het eerste op voorsprong te zetten: 21-22. In dezelfde minuut werd door ASVD de gelijkmaker gescoord en kwam het met nog zeven minuten te spelen op een 23-22 voorsprong. Saskia Lieman scoorde de 23-23 gelijkmaker voor Dindoa en bracht daarmee de spanning weer helemaal terug.

Knap lastig
De Drontenaren beslisten de wedstrijd door in de laatste minuten een strafworp te benutten, waarmee de eindstand op 24-23 kwam. ASVD, dat vorige week nog 40 doelpunten maakte, werd het knap lastig gemaakt door Dindoa, dat zeker gezien het goede spel in de tweede helft een gelijkspel verdiend had.

Doelpunten Dindoa: Daphne van der Berg 7. Jorik Velgersdijk 4. Saskia Lieman 3. Naomi Hackenitz 2. Aniek Odding 2. Mark Bronkhorst 2. Kasper Velgersdijk 2. Jonathan van Beek 1. Dindoa 2 speelde eveneens in Dronten en won met 20-21 van ASVD 2.

Dindoa 1 is volgende week zaterdag vrij en Dindoa 2 speelt de derby tegen Unitas 3.