Stoelendans bij VSG Ermelo voor plek bij de eerste zes

Henk Miedema (rechts) wint  in 'broeder-zuster-twist' van Warti Miedema.
Henk Miedema (rechts) wint in 'broeder-zuster-twist' van Warti Miedema.
Foto: Piethein

In de interne competitie van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) loopt de spanning op. Achter koploper Bas West is er een stoelendans van zo’n 12 spelers voor een plaats bij de eerste zes van de ranglijst om de eindronde te mogen spelen voor het clubkampioenschap.

In de voorrondes zijn nog vijf speelrondes te gaan en in de 15e ronde op dinsdagavond 22 januari, werd de ranglijst behoorlijk door elkaar geschud.

Verkeerd moment
Koploper Bas West speelde een snelle remise tegen de nummer drie Jan Lambrechts. Olaf Vlieger, de nummer twee op de ranglijst, werd vlot overrompeld door Sape Westra. Gerard de Hoop maakte een verliezende openingsfout tegen Uri Vecht. Ernst Keijer koos een verkeerd moment om zijn paard in de strijd te betrekken en verloor van Dirk van Setten. Ralf van den Burg zette zijn ontwikkelingsvoorsprong om in winst tegen Mark de Graaf.

Blunder
Marco ter Meer profiteerde van een blunder van Henri Bosch en won. Op soortgelijke wijze won Ferry Lunek van Martin van de Broek. Onno Wolters schoof langzaam maar zeker naar winst tegen Wim Jongejan. Rob Hollman en Cor Petersen remiseerden in een lange evenwichtige partij. Ook de partijen Cees Doets – Ronald Bieringa en Hisham Haout – Henk van Rijssen eindigden in remise. Willem Booy viel aan, maar vergiste zich en verloor van Wido Sparling. Jo Wolters en Habib Askarzada remiseerden, terwijl Dick van Enk bij een licht voordelige stelling zijn dame weggaf en verloor van Hans Licher.

‘Broeder-zuster-twist’
Kees Ferwerda speelde remise tegen André Versteeg, evenals Gert van Heeringen tegen Lex Wattez. Johan van de Belt benutte zijn kansen goed, maar verloor toch van Bart Schultz. In een ‘broeder-zuster-twist’ won Henk Miedema van Warti Miedema.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen