Winst voor schakers VSG 1 en 2 uit Ermelo in externe competitie

Sape Westra (links) maakte het zijn tegenstander erg moeilijk.
Sape Westra (links) maakte het zijn tegenstander erg moeilijk.
Foto: Archief Piethein

Het eerste team van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) blijft goed presteren in de Hoofdklasse B door met 6-2 te winnen van De 7 Pionnen uit Epe. Vrouwe Fortuna was de schakers uit Ermelo gunstig gezind, want een aantal partijen kreeg een verrassend einde in het voordeel van VSG. Teamleider Gerard de Hoop won binnen een uur.

Ernst Keijer speelde sterk, maar in het moeilijke eindspel moest hij toch vrezen voor verlies. De Epenaar schoof echter de verkeerde pion op en verloor. Rob Boterenbrood kwam minder uit de opening. Uiteindelijk werd het remise door een zwakke zet van zijn tegenstander.

Bas West speelde een puike partij. Direct na de opening kwam hij twee pionnen voor en liet zijn eigen pionnen oprukken, offerde een toren en verzilverde het punt. Jeugdlid William Shakhverdian liet zien uit het goede hout gesneden te zijn en won. Jan Lambrechts kwam na twintig zetten remise overeen in een erg ingewikkelde stand.

Sape Westra kwam goed uit de opening, maar verloor in het middenspel de greep op de stelling er remiseerde. Slotstuk van de avond was de partij van Sebastiaan Hiemstra. Zijn tegenstander leek een sterke aanval te hebben en offerde een toren. Hiemstra verdedigde zich zeer inventief en leek te gaan winnen. Ook hier speelde tijdnood een belangrijke rol. Na 3.30 uur diep denken werden mat in één en damewinst over het hoofd gezien. waarna ook remise overeen gekomen werd. VSG blijft door deze winst op de tweede plaats staan na vier speelronden met één matchpunt minder dan DSG Pallas.

VSG 2 blijft dankzij een belangrijke 4.5 – 3.5 overwinning op SC Dronten 1 meedoen in de kop van het klassement. Winst was er voor Mark de Graaf, Marco ter Meer, Ferry Lunek en Henri Bosch; remise was er voor Uri Vecht.

VSG 4 verloor uit kansloos met 7-1 van het op papier ook veel sterkere Schaakstad Apeldoorn 3. Alleen Hisham Haout speelde een huzarenstukje klaar door te winnen. Het vierde team staat op de zesde plaats van de zeven deelnemende teams, maar heeft nog aansluiting bij de nummers vier en vijf.

  • VSG 3 was deze speelronde vrij.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen