FC Horst Ermelo rukt op naar tweede plek door winst op Valleivogels

FC Horst heeft zaterdag 19 januari in Scherpenzeel met 0-1 gewonnen van Valleivogels en is opgerukt naar de tweede plaats van de ranglijst met 22 punten uit 13 wedstrijden. De achterstand op koploper Woudenberg, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld, bedraagt drie punten.

Verwarmde tribune
Ondanks de kou was het aangenaam toeven voor de toeschouwers op de verwarmde (!) tribune van Valleivogels op sportpark ‘De Bree-West’ in Scherpenzeel. FC Horst moest het doen zonder Amer Torkmani (geblesseerd) en Paul van Prehn (vakantie). De eerste 20 minuten golfde het spel op en neer, maar grote doelkansen bleven uit. De eerste mogelijkheden waren voor Valleivogels, maar FC Horst doelman Thom van Santen hoefde niet in actie de komen, want Remco van de Fliert schoot tweemaal naast.

Op voorsprong
In de 20e minuut kwam FC Horst op een 0-1 voorsprong. Uit een vrije bal van Job Kuipers kopte Elroy Martens bij de tweede paal terug op Dennis Folkers, die half struikelend de bal over de doellijn wist te werken: 0-1.
Valleivogels was direct dichtbij de gelijkmaker, toen Stefan van de Brink uit een voorzet van Jimmy de Greef inschoot, maar de bal ging via doelman Thom van Santen naast. Vlak voor het rustsignaal werd de thuisploeg opnieuw gevaarlijk, maar aanvoerder Rémon Liefting schoot hoog over.

Meer overwicht
In de tweede helft had FC Horst meer overwicht op het middenveld. In de 60e minuut werd een vrije trap van Dennis Sietsma door Ricardo Vliek terug gekopt op Elroy Martens, die via de keeper net naast schoot. Uit de corner die daarop volgde kopte Vliek voorlangs. Bij een uitval van Valleivogels onderschepte Peter van der Horst de bal, zette direct voor op de vrijstaande Camilo van Bronkhorst, maar dienst schot werd geblokt door de keeper van de thuisploeg. Met twee verse krachten probeerde Valleivogels in het laatste kwartier nog iets te forceren.

Snoeihard schot
In de 80e minuut ging een snoeihard schot van Friso Drewes van buiten het 16-metergebied over het FC Horst-doel. Even later bezorgde de Job Kuipers bij een Ermelose counter de bal bij Elroy Martens, die werd onderuit gehaald door Nick van Engelen, wat hem de rode kaart opleverde. Invaller Andrews Schuur kreeg nog een prima scoringskans, maar zijn slappe schot kon eenvoudig worden gestopt door de keeper van Valleivogels. Na 90 minuten en wat extra tijd floot scheidsrechter Peter Hulsmeijer af en was FC Horst de gelukkige winnaar van deze matige wedstrijd.

IJs en weder dienende speelt FC Horst komende zaterdag thuis tegen Renswoude, dat door een knappe 4-2 zege op Unicum steeg naar de zesde plaats met 19 punten uit 13 duels. De verschillen in de tweede klasse G zijn dermate klein, dat winst of verlies soms zes plaatsen kan schelen op de ranglijst. FC Horst verloor de uitwedstrijd met 2-1.