Dindoa Ermelo verslaat Friezen in eigen huis

Zowel het eerste als het tweede team van Dindoa hebben zaterdag 19 januari met groot verschil hun thuiswedstrijd tegen een Friese ploeg gewonnen. Dindoa 1 won met 33-24 van Wez Handich uit Rottevalle (vlakbij Drachten) en Dindoa 2 versloeg Drachten 3 met maar liefst 32-9.

Bomvolle sporthal
Dindoa had na het verlies van vorige week iets goed te maken. In de bomvolle eigen sporthal nam de thuisploeg direct overtuigend de leiding door vier keer op rij te scoren in slechts een paar minuten. Wez Handich wist de schade nog enigszins beperkt te houden, maar kwam niet dichtbij genoeg om het de thuisploeg lastig te maken. Halverwege de eerste helft had Dindoa al een 11-3 voorsprong genomen, waarbij twee van de drie punten van Wez Handich uit strafworpen kwamen. De thuisploeg, gesteund door een enthousiast publiek, was op alle fronten beter. Er stond weer een team, de zuiverheid van het schot was goed en de rebound sterk.

• De voorsprong bedroeg vlak voor de pauze zelfs elf punten (18-7), waarna de gasten nog twee keer scoorden en zo de ruststand op 18-9 brachten.

Flow
De eerste tien minuten van de tweede helft hadden de Ermelose korfballers moeite om weer op gang te komen. Van 18-9 werd het wel snel 20-9, maar daarna lag het initiatief bij de ploeg uit Rottevalle, die de achterstand een beetje kon inlopen. De wedstrijd werd wat fysieker en de scheidsrechter kreeg het lastig om alles goed te beoordelen. De thuisploeg, onder leiding van coach Evert Houtriet, kreeg opnieuw de flow te pakken en wist de voorsprong verder uit te bouwen tot een verschil van 12 punten bij een 31-19 stand. Met nog vijf minuten te spelen, scoorden de Friezen er nog vijfmaal, waardoor drie seconden voor tijd de stand 32-24 was.

Met 1 hand
Vervolgens gooide Saskia Lieman vanaf de middenlijn de bal met 1 hand in één keer in de korf 33-24. Een fantastische afsluiting van prachtige korfbalavond, want voorafgaand aan de wedstrijd van Dindoa 1, speelde het tweede team een geweldige wedstrijd tegen Drachten 3 met supersnelle acties, een hoog baltempo en een hoog schotpercentage, wat resulteerde in een 32-9 monsterzege.

Doelpunten Dindoa: Saskia Lieman 8. Daphne van der Berg 8. Kasper Velgersdijk 5. Jorik Velgersdijk 4. Mark Bronkhorst 3. Jonathan van der Beer 2. Aniek Odding 2, Naomi Hackenitz 1,

Komende zaterdag speelt Dindoa in Zoetermeer tegen Phoenix.