Dames1 Pauwervoll Ermelo verliest nipt van VVH

Het eerste damesteam van Pauwervoll heeft zaterdag 19 januari in Harderwijk de derby tegen VVH dames 2 nipt met 3-2 verloren.

In de eerste set zetten de Ermeloërs veel druk op de thuisploeg door sterk te serveren. VVH keek al gauw tegen een grote achterstand aan en moest zich met 14-25 gewonnen geven.

In de tweede set waren de rollen omgedraaid. De thuisploeg voerde de servicedruk op, waardoor Pauwervoll meer in een verdedigende rol terecht kwam. De Ermeloërs wisten de gaten bij de thuisploeg niet te vinden en verloren met 13-25.

In de derde set ging het gelijk op. VVH probeerde een paar keer uit te lopen, maar de bezoekers bleven in de buurt en pakten uiteindelijk een voorsprong, die leidde tot de 22-25 setwinst.

Onnodige servicefouten
Pauwervoll begon ongeconcentreerd aan de vierde set en hielp de Harderwijkse ploeg met een aantal onnodige servicefouten in het zadel. De Ermelose volleybalsters probeerden in de slotfase nog terug te komen, maar verloren de set met 25-22. In de vijfde beslissende set wist Pauwervoll bij vlagen wat druk te zetten, maar het was niet genoeg en de set werd met 15-11 verloren.