DVS’33 Ermelo wint opnieuw met iets mindere ruime cijfers van Eemdijk

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 19 januari de thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste Eemdijk met 5-0 gewonnen. De Ermelose derde divisionist blijft met 35 punten uit 18 wedstrijden staan op de vierde plaats, omdat de nummer drie HSV Hoek verrassend met 1-2 won bij Quick Boys.

DVS miste vier basisspelers; Basil Camara, Joran van Santen en Olivier Pilon waren geblesseerd en Oktay Őztürk zat een schorsing uit na zijn rode kaart (tweemaal geel) tegen Jong FC Groningen.

Op de stip
Met de 0-9 uitzege in het achterhoofd begon de thuisploeg voortvarend aan de wedstrijd. In de 8e minuut opende Soufian Moro de score voor DVS door van buiten het strafschopgebied de 1-0 in te schieten. Vijf minuten later zorgde Barry Powel met een geplaatst schot voor de 2-0. In de 22e minuut scoorde Daniël van Warven op aangeven van Moro, van dichtbij 3-0. Na ruim een half uur werd Christiaan van Hussen binnen het zestienmetergebied aangetikt en ging de bal op de stip. Het ‘slachtoffer’ nam zelf de penalty, maar zag zijn inzet gestopt door Eemdijk-doelman Gerben-Jan Ruizendaal. In de rebound schoot Daniël van Warven via een verdediger over. Twee minuten voor rust werd het alsnog 4-0 voor de thuisploeg. Soufian Moro veroverde op het middenveld de bal, begon aan een lange rush, die hij met een diagonaal schot doeltreffend afrondde.

Mooiste doelpunt
In de tweede helft speelde DVS in een lagere versnelling. Eemdijk kwam wat beter in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden. Nadat schoten van Daniël van Warven en Barry Powel net naast waren gegaan kwam DVS in de 72e minuut door het mooiste doelpunt van de wedstrijd op 5-0. Powel legde de bal terug Soufian Moro, die met een streep van zeker 25 meter de bal in de bovenhoek joeg. Drie minuten later verkeek de doelman van Eemdijk zich bijna op een ‘voorzet’ van Daniël van Warven, maar hij kon de bal nog net onder de lat wegtikken. Aan de andere kant redde DVS-doelman Paul Eppink fraai bij de enige grote kans voor Eemdijk, door de doorgebroken Morrison Syrano van scoren af te houden. Man of the match Soufian Moro kreeg een publiekwissel en werd luid toegejuicht door de Ermelose fans.

DVS’33 speelt komende zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd, als Quick Boys op bezoek komt. De nummer twee van de ranglijst zag de voorsprong op de Ermelose ploeg slinken tot vier punten. DVS zal op revanche belust zijn, want in de eerste wedstrijd van het seizoen werd met 1-0 verloren van de ploeg uit Katwijk.