DVS’33 Ermelo start nieuwe jaar met forse nederlaag tegen Jong FC Groningen

DVS’33 Ermelo is het nieuwe jaar op zaterdag 12 januari begonnen met een 4-0 nederlaag tegen Jong FC Groningen. De Ermelose divsionist werd op de ranglijst gepasseerd door Hoek, dat met 4-0 won van Harkemase Boys.

DVS staat nu op de vierde plaats met 32 punten uit 17 duels. De achterstand op koploper Noordwijk bedraagt inmiddels 9 punten.

Tien andere spelers
Vooraf werd bij DVS al gevreesd, dat Jong FC Groningen gebruik zou gaan maken van een aantal A-selectie spelers, omdat het eerste elftal pas volgende week zaterdag de competitie hervat. Dat bleek ook het geval, want de Groningse ploeg speelde met tien andere spelers (waaronder vijf uit de A-selectie), in vergelijking tot de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, waarin er met 1-0 werd verloren bij Ajax.

Pech
Op een slecht bespeelbaar veld kreeg de thuisploeg in het eerste kwartier enkele mogelijkheden, maar de beste kans was in de 20e minuut voor DVS. Benjamin Roemeon kreeg op aangeven van Olivier Pilon een vrije kans, maar stuitte op Groningse doelman Pelle Boevink. In de rebound hadden de gasten pech, dat een van richting veranderde bal van Okay Őzturk net naast ging. In de 29e minuut opende Jong FC Groningen de score. Een schot van Tim Freriks kon nog worden weggewerkt door Paul Eppink, maar de DVS-doelman was kansloos bij de rebound van Daniel Bouman, die de 1-0 inkopte.

Geweldige reflex
In de 41e minuut waren de gasten dichtbij de gelijkmaker. Een voorzet van Benjamin Roemeon werd door Berry Powel doorgekopt naar Olivier Pilon, die de bal van dichtbij hard inschoot, maar doelman Boevink wist met een geweldige reflex een treffer te voorkomen. Op slag van rust werd het 2-0 voor de thuisploeg door Amir Absalem, die doelman Eppink verraste met een schot in de korte hoek.

Competitievervalsing?
Vier minuten na de pauze viel het doek definitief voor DVS. Uit een corner kopte Daniël van Kaam de 3-0 binnen. In de 60e minuut scoorde Tim Freriks met een verdekt schot 4-0 en kon de Groningers na vijf nederlagen de winst niet meer ontgaan. De wedstrijd eindigde helemaal in mineur voor DVS, omdat Okay Őzturk in de 87e minuut zijn tweede gele kaart kreeg en met rood kon vertrekken. Het is duidelijk, dat DVS de dupe werd van competitievervalsing, want indien de hoofdmacht van FC Groningen dit weekend wel had gespeeld, dan had de Ermelose ploeg een heel ander elftal tegenover zich gehad.

DVS speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Eemdijk, dat met 1-3 verloor van koploper Noordwijk. In de uitwedstrijd won de Ermelose derde divisionist met maar liefst 0-9 van de Eemdijkers, die met 8 punten uit 17 duels op de zestiende plaats van de ranglijst staan.