Koploper Bas West vergroot voorsprong bij VSG Ermelo

In de veertiende ronde van de interne competitie van het Veluws Schaakgenootschap, dinsdagavond 8 januari, won koploper Bas West van Ernst Keijer.

De nummer drie op de ranglijst zag de kleine dreiging wel, maar overzag een grotere. Met nog zes rondes te gaan in de voorrondes ligt Bas nu anderhalve winstpartij voor op het peloton.

Met fotoreeks door Piethein

Lastig eindspel
Nummer twee Uri Vecht incasseerde een duur verlies tegen Dirk van Setten. Jan Lambrechts won in een technisch lastig eindspel gedegen van Sebastiaan Hiemstra. Olaf Vlieger bracht Martin van de Broek zodanig in de problemen dat deze zich genoodzaakt zag op te geven. Rob Hollmann dwong remise af tegen Henri Bosch. Hij koos echter voor een andere voortzetting en verloor.

Te vroeg op avontuur
Onno Wolters en Marco ter Meer remiseerden. Ralf van den Burg won vrij gemakkelijk van Piet Hein Bleeker. Willem Booy ging tegen Wim Jongejan te vroeg met zijn dame op avontuur en verloor. Wim Hagendijk viel aan vanaf de zwakke plek in zijn eigen stelling. Dit bleek inderdaad geen goede gedachte en Cees Doets won.

Spannende strijd
Henk van Rijssen offerde een loper voor twee vrijpionnen tegen Wido Sparling en won. Hisham Haout verschalkte Dick van Enk door hem in een spannende strijd pardoes mat te zetten. Kees Ferwerda en Hans Licher remiseerden in een gelijk opgaande strijd.

Stelling stort in
Jo Wolters won in de opening een pion door een foutieve paardzet van Wim van Dalen, die daarna zijn stelling langzaam maar zeker in elkaar storten en verloor. Gert van Heeringen tastte mis en tegenstander Habib Askarzada greep zijn kans. Warti Miedema verloor na een lange strijd van Willem Viets.

Reacties

gallery
40978
In de veertiende ronde van de interne competitie van het Veluws Schaakgenootschap, dinsdagavond 8 januari,
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20190110/koploper-bas-west-vergroot-voorsprong-bij-vsg-ermelo/
2019-01-10T10:19:41+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/01/10101822/02EN-VSG1.jpg
Sport