Soufian Moro maakt flitsend debuut bij DVS’33 Ermelo

Nieuwkomer Soufian Moro.

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 5 januari een oefenduel tegen Ter Leede met 5-3 gewonnen. Nieuwkomer Soufian Moro, die geruild is voor Maurice de Ruiter, bleek de smaakmaker van het duel.

Achterstand
DVS begon slecht aan de wedstrijd tegen de nummer twee uit de Hoofdklasse A en keek na een half uur tegen een 0-2 achterstand aan door twee treffers van Robert Steemers (19e en 28e minuut). Twee minuten voor rust deed de thuisploeg iets terug. Coen Vloedgraven bediende Benjamin Roemeon, die de keeper passeerde en vanuit een moeilijke hoek 1-2 scoorde. Op slag van rust ging de bal op de stip na een overtreding op Roemeon binnen het zestienmetergebied, waarna Oktay Ōzturk de strafschop benutte: 2-2.

Debuut Soufian Moro
In de tweede helft maakte Soufian Moro zijn debuut voor DVS. Hij gaf al na drie minuten zijn visitekaartje af met een fraaie steekbal op Berry Powel, die met een prachtige lob 3-2 aantekende. Na ruim een uur spelen wisselde trainer Bert van Hunenstijn acht spelers.

Opnieuw aangever
In de 82e minuut kon Julian de Ruiter op aangeven van Olivier Pilon simpel 4-2 scoren. Ter Leede kwam nog terug tot 4-3 door een benutte penalty van Joey van de Berg. In de slotminuut bepaalde Jordy van Selm de eindstand op 5-3, waarbij de uitstekende debuterende Soufian Moro opnieuw de aangever was.