Dindoa wint in Heerhugowaard met ruime cijfers van Apollo

Dindoa heeft zaterdag 15 december in Heerhugowaard met 25-34 gewonnen van Apollo. Het was de laatste wedstrijd van het jaar. Op het veld troffen de ploegen elkaar ook al en toen won de Ermelose ploeg met een verschil van zeven punten.

Gelijk op
Bjarne Sinneker stond in de basis voor Mark Bronkhorst, die een week eerder een enkelblessure had opgelopen. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Dindoa opende de score met een afstandsschot van Daphne van der Berg, waarna Apollo gelijk maakte. Zo ging het de hele eerste helft; de ene ploeg scoorde, waarna de andere ploeg langszij kwam en soms de leiding nam. Het onderlinge verschil was nooit groter dan twee punten. Pas vijf minuten voor de pauze namen de gasten het initiatief en gingen met een mooie 14-18 voorsprong de rust in.

Ruime voorsprong
In de tweede helft maakte Dindoa goed, wat het in de eerste helft had laten liggen, want veertien tegentreffers tegen deze ploeg was teveel. De Ermelose ploeg verdedigde scherper en de afstandsschoten van Apollo werden goed geblokt. De voorsprong van vier punten bij de rust werden er al gauw acht na tien minuten spelen: 16-24. Met veel moeite kon Apollo nog terug komen tot een verschil van zes punten, maar daar bleef het voor de ploeg uit Heerhugowaard bij.

Verdiend
Dindoa was in alle opzichten sterker en mede door een 100% score van alle acht toegewezen strafworpen konden de bezoekers uitlopen naar een 25-34 overwinning. Qua verdediging en zuiverheid in de afronding was het zeker niet de beste wedstrijd van de Ermelose korfballers, maar de punten werden wel verdiend mee terug genomen naar Ermelo.

Doelpunten Dindoa: Daphne van der Berg 9. Saskia Lieman 8. Kasper Velgersdijk 6. Jonathan van der Beek 5. Jorik Velgersdijk 3. Aniek Odding 2 en Bjarne Sinneker 1.

Dindoa 2 verloor uit met 20-11 van OVVO 3.

• Dindoa gaat na de feestdagen naar Ruinerswold voor de wedstrijd tegen het lastige KIOS.