DVS’33 Ermelo gaat de winterstop in met gelijkspel

DVS’33 Ermelo heeft vandaag, zaterdag 15 december, de laatste wedstrijd voor de winterstop met 2-2 gelijk gespeeld tegen Harkemase Boys. De Ermelose derdeklasser blijft met 32 punten uit 16 duels staan de op de derde plaats, maar zag Hoek, dat nipt met 0-1 won bij VVOG in punten gelijk komen. Het achterstand op koploper Noordwijk, dat met 4-1 won van asv De Dijk, bedraagt inmiddels zes punten.

Al na acht minuten
Bij DVS ontbrak Maurice de Ruiter, die om disciplinaire redenen was geschorst. De Ermelose ploeg opende, zoals vaker dit seizoen, al in de beginfase de score. Al na acht minuten zorgde topscorer Olivier Pilon met zijn 19e treffer van het seizoen voor een 0-1 voorsprong. Daarna ging de wedstrijd gelijk op met veel strijd van beide kanten, maar nauwelijks kansen. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Ermelose verdedigers, die goed bestand waren tegen de Friese luchtmacht. Toch kwam Harkemase Boys in de 40e minuut langszij. DVS-doelman Thodorie Velanes ging bij een uittrap in de fout. Hij speelde de bal in de fouten van een Friese aanvaller, waarna Henny Bouius simpel de 1-1 gelijkmaker kon scoren.

Aanvallend
De thuisploeg begon aanvallend aan de tweede helft en dat leidde snel tot succes. In de 50e minuut kreeg spits Robert Stelpstra op rechts teveel ruimte en kon zomaar de 2-1 voor de thuisploeg inschieten. Het bleef een felle strijd met de nodige irritaties en zo af en toe een opstootje, wat zorgde voor veel oponthoud. Dat speelde Harkemase Boys in de kaart, want DVS werd niet gevaarlijk en kwam goed weg bij een afgekeurde Friese goal en een moeizame redding van doelman Velanas.

Spannende slotfase
In een spannende slotfase ging DVS alsnog op jacht naar de gelijkmaker. In de 89e minuut zette Joran van Santen de bal uitstekend voor vanaf de rechtervleugel en bewees spits Barry Powel zijn waarde voor DVS door knap de 2-2 gelijkmaker in te koppen. Beide ploegen gingen nog voor de volle winst, maar moesten uiteindelijk met een punt genoegen nemen.

Winterstop
DVS’33 Ermelo speelt na een korte winterstop op zaterdag 12 januari 2019 opnieuw een uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen. De Groningers verloren met 1-0 bij Ajax en staan op de tiende plaats van de ranglijst met 21 punten uit 16 duels.