Winst voor schakers team 4 van VSG Ermelo in externe competitie

Willem Booy (links) wordt de held van de avond bij VSG 4.
Willem Booy (links) wordt de held van de avond bij VSG 4.
Foto: Piethein

In de derde ronde van de externe competitie dinsdag 11 december heeft het vierde team van het Veluws Schaakgenootschap met 4,5 – 3,5 gewonnen van Zwols SG4.

Dick van Enk won snel, André Willem gedegen en Willem Viets door een onreglementaire set, waardoor zijn tegenstander opgaf.

Laat op de avond was de stand met 3,5 – 3,5 nog in evenwicht. Willem Booy stond een pion voor, maar er was nog flink werk aan de winkel. Na overleg met teamleider Versteeg werd besloten om niet op zeker te spelen en remise aan te nemen, maar om door te gaan voor de winst, waardoor Willem de held van de avond werd.

VSG 2 verloor thuis met 2,5 – 5,5 van De Combinatie uit Harderwijk. Ferry Lunek won een technisch gave partij, remise was er voor Onno Wolters, Marco ter Meer en Henri Bosch. Olaf Vlieger speelde sterk, eveneens als Uri Vecht, die met voordeel uit de opening kwam. Toch moesten beide schakers het onderspit delven.

VSG 3 speelde in Almen tegen DSG Ons Genoegen en verloor met 3.5 – 4.5. Een snelle winst was er voor Jo Wolters en Ronald Bieringa won in een gedegen partij. Wim Jongejan wist met een mindere stelling remise te houden en Lex Wattez kwam ook een puntendeling overeen.
Martin van de Broek stond materieel beter, maar moest een lastige aanval afslaan en speelde remise. Op een ander bord miste een VSG’er een remisekans door eeuwig schaak en werd de wedstrijd nipt verloren.

VSG 1 speelt pas op vrijdag 21 december de derde ronde in de externe competitie tegen het Zwols Schaakgenootschap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen