Eerste overwinning voor eerste damesteam Pauwervoll Ermelo

Het eerste damesteam van Pauwervoll heeft donderdagavond 13 december de eerste overwinning van het seizoen behaald. In sporthal Calluna werd het tweede damesteam van Auto van Oort/Rebelle, de nummer twee van de ranglijst, met 4-0 verslagen.

Bovenliggende partij
Pauwervoll begon goed aan de eerste set, waarin het met enige regelmaat de bovenliggende partij was. Halverwege liep de thuisploeg uit en stoomde door naar de 25-23 setwinst. In de tweede set begon de Ermelose ploeg sterk en wist een kleine voorsprong verder uit te bouwen. De gasten probeerden met slim spel nog iets terug te doen, maar hadden uiteindelijk geen antwoord op een stabiel spelend Pauwervoll, dat de set met 25-18 won.

Nieuw spelsysteem
In de derde set nam Auto van Oort/ Rebelle dankzij een goede service een 5-10 voorsprong. Met een paar sterke service-series en een slimme aanval kwamen de Ermelose volleybalsters goed terug en stoomden door naar de 25-17 setwinst. In de laatste set had de ploeg uit Dieren weinig in te brengen. Pauwervoll voerde het nieuwe spelsysteem goed uit en won met 25-16 ook deze set.

Volgende wedstrijd
Deze overwinning geeft de dames van Pauwervoll veel vertrouwen voor de tweede helft van het seizoen, die begint op donderdag 10 januari 2019 met de wedstrijd tegen SSS dames 3 in sporthal De Meerwaarde in Barneveld; aanvang 21.00 uur.