EFC’58 Ermelo lijdt gevoelige nederlaag tegen VEVO Veessen

EFC’58 heeft zaterdag 1 december in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop een gevoelige en onverdiende 1-2 nederlaag geleden tegen VEVO uit Veessen. De Ermelose vierdeklasser staat op de achtste plaats van de ranglijst met 12 punten uit 10 duels.

Beter
EFC was tegen VEVO op alle fronten beter, behalve in het benutten van de kansen. De ploeg uit Veessen beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en loerde daarbij op de counter. Dat leverde na een half uur bij de eerste de beste kans succes op voor Rien de Velde, die 0-1 scoorde. De Ermelose ploeg liet nog voor rust goede kansen op de gelijkmaker liggen.

Kunst- en vliegwerk
Na rust hetzelfde spelbeeld, een aanvallend EFC en een verdedigend VEVO. Toch wisten de bezoekers na tien minuten de voorsprong te vergroten. Na een afgeslagen corner schoot Pascal Colijn de bal schitterend in de kruising: 0-2. EFC voerde de druk op en deed halverwege de tweede helft iets terug. Romin Ahmadi bereikte Jorick Priem, die met een lob over de uitkomende keeper voor 1-2 zorgde. Vervolgens probeerden de gasten met kunst- en vliegwerk, maar vooral veel tijdrekken de winst over de streep te trekken. Dat lukte, mede dankzij knappe reddingen van de VEVO-keeper bij opgelegde kansen van Wesley van Plateringen en Jorick Priem.

Komende zaterdag speelt EFC’58 de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen Reaal Dronten, dat afgelopen zaterdag met 3-1 verloor bij WZC Wapenveld. De Drontenaren staan op de zevende plaats met 15 punten uit 10 duels. De Ermelose ploeg moet winnen om aansluiting te houden met de middenmoot in de vierde klasse C.