Dindoa Ermelo komt tekort tegen ASVD

Dindoa heeft zaterdag 1 december de thuiswedstrijd tegen het sterke ASVD met 19-24 verloren. De Ermelose ploeg moest aantreden met twee invallers vanwege de blessures van Jorik Velgersdijk en Saskia Lieman.

Aansluittreffer
ASVD begon goed aan het duel en stond al snel met 0-2 voor. Dindoa herpakte zich en scoorde de aansluittreffer. Na wat slordigheden in de aanval bij de Ermeloërs kwamen de gasten op een 3-5 voorsprong. Vervolgens nam de thuisploeg het initiatief en scoorde met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft de 6-6 gelijkmaker. ASVD liet dit niet op zich zitten en bepaalde met 2 treffers in de laatste 2 minuten de ruststand op 6-8.

Lekker fel
In de tweede helft liepen de Drontenaren verder uit. De wedstrijd was lekker fel, maar bovenal sportief met een scheidsrechter, die het goed in de hand hield. Het lukte Dindoa niet om de bezoekende ploeg op minder dan twee punten te naderen. Ondanks de toejuichingen van ‘The Blue Sharks’ en het massaal toegestroomde publiek, liep ASVD uit naar 14-21 voorsprong in de 16e minuut. Dindoa wist er nog wel een eindspurt uit te halen met drie benutte strafworpen door Kasper Velgersdijk, twee afstandschoten van Jelmer Steenkamp en twee fraaie ‘toverballen’ van Mark Bronkhorst. De gasten gingen in eindfase ook door met scoren en sloten de wedstrijd af met een 19-24 overwinning.

Doelpunten Dindoa: Daphne van der Berg 5. Kasper Velgersdijk 4, Mark Bronkhorst 3. Jelmer Steenkamp 3. Bjarne Sinneker. Marlon van Diest. Eline Odding. Jonathan van der Beek.

Komende zaterdag speelt Dindoa opnieuw een thuiswedstrijd, als ZKV uit Zaandam op bezoek komt.

Dindoa 2 won met 29-11 ruimschoot van ASVD 2. Dindoa A1 versloeg MIA A1 met 14-12. In de rust van de wedstrijd van het eerste team werden de winnaars van de speculaasactie bekend gemaakt. Dindoa E1 en C2 hadden de meeste speculaas verkocht. In totaal bracht deze actie netto bijna 4700 euro op.