FC Horst Ermelo wint knap van koploper Woudenberg

Dennis Folkers in actie.

FC Horst heeft zaterdag 1 december met een eclatante 3-1 overwinning tegen koploper Woudenberg revanche genomen voor de mindere resultaten in de laatste weken. De Ermelose tweedeklasser steeg naar de vijfde plaats op de ranglijst met 16 punten uit 10 duels.

Gevaarlijk
FC Horst liet het sterke Woudenberg komen en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. Dat leidde na een half uur tot de 1-0 voor de thuisploeg. Peter van der Horst leek na een goede aanval van FC Horst met een strakke voorzet Amer Tourkmani te bereiken.

In eigen doel
Het was echter een Woudenbergse verdediger, die de bal in het eigen doel werkte: 0-1. Nog voor rust kwam de thuisploeg goed weg, toen de bezoekers de lat raakte. FC Horst bleef ook in de tweede helft als een echt team strijden en kreeg na zo’n 10 minuten loon naar werken.

Hands en penalty
Dennis Folkers bereikte Amer Torkmani, die met een volley voor 2-0 zorgde. Ondanks het vele balbezit slaagden de gasten er niet in om FC Horst in de problemen te brengen. Vlak voor tijd kwam Dennis Folkers vrij voor de keeper van Woudenberg, waarna een verdediger hands maakte. Elroy Martens benutte de toegekende penalty: 3-1. Diep in blessuretijd redde Woudenberg de spreekwoordelijke eer door 3-1 te scoren.

Komende zaterdag speelt FC Horst in Oosterwolde tegen VSCO’61, dat verrassend met 2-4 won bij Blauw Geel’55 en steeg naar de zevende plaats met 15 punten uit 10 wedstrijden.