DVS’33 Ermelo wint van een onmachtig Ajax

Foto: Archief Theo Aalten

DVS’33 heeft zaterdag 1 december in Amsterdam met 0-2 eenvoudig gewonnen van de amateurs van Ajax. De Ermelose derde divisionist blijft staan op de derde plaats van de ranglijst met 28 punten uit 14 duels en is koploper in de tweede periode met 6 punten uit 2 duels. De topper Noordwijk – Quick Boys eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor DVS de achterstand op de koplopers zag slinken tot 4 punten.

Veel Ermelose fans
Het was haast een thuiswedstrijd voor DVS, want de meeste toeschouwers op sportpark ‘De Toekomst’ kwamen uit Ermelo. Bij Ajax had men zijn huiswerk goed gedaan, want men wist dat DVS het vooral goed doet tegen voetballende ploegen. Daarom kozen de Amsterdammers voor een afwachtende houding en lieten de Ermelose ploeg het spel maken, loerend op de counter.

In de verre hoek
DVS was veel aan de bal zonder tot grote kansen te komen, maar wist in de 20e minuut toch de ban te breken. Benjamin Roemeon schudde zijn directe tegenstander af, gaf een afgemeten pass op Olivier Pilon, die de bal slim in de verre hoek prikte: 0-1. Drie minuten later vergrootten de bezoekers de voorsprong. Olivier Pilon stuitte nog op de Amsterdamse keeper, waarna de bal voor de voeten kwam van Daniël van Warven, die met een bekeken lob 0-2 aantekende. Ajax kroop daarna wel enigszins uit de schulp, maar dat leverde niets op.

Dik verdiend
In de tweede helft speelde DVS onrustig, waardoor de thuisploeg die meer druk naar voren zette, soms gevaarlijk kon worden. In aanvallend opzicht kwam de Ermelose ploeg minder tot vloeiende aanvallen. Wel was Olivier Pilon op aangeven van Benjamin Roemoen dichtbij de beslissing, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor de keeper van Ajax nog kon ingrijpen. In het laatste kwartier werd Berry Powel, die ingevallen was bij DVS, in stelling gebracht door Lars Dekker, maar hij nam de bal niet goed aan. Even later bereikte Roald de Vries de sterke spits, maar diens kopbal ging net naast. Al met al was het een dik verdiende overwinning voor de ploeg van trainer Bert van Hunenstijn tegen een onmachtig Ajax.

Zaterdag
DVS speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Stedoco. De ploeg uit Hoornaar verloor afgelopen zaterdag in Friesland met 2-0 van Harkemase Boys en zakte naar de zesde plaats van de ranglijst met 24 punten uit 13 duels.

Reacties

article
40477
DVS’33 heeft zaterdag 1 december in Amsterdam met 0-2 eenvoudig gewonnen van de amateurs van
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20181201/dvs33-ermelo-wint-onmachtig-ajax/
2018-12-01T19:48:54+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/10/20204758/42EN-DVSLisse.jpg
Sport