Turnsters Sparta Ermelo scoren goud en brons

Foto: Sparta Ermelo

Op zaterdag 24 november was de eerste plaatsingswedstrijd voor de 3e divisie turnsters van Sparta Ermelo.

Dit bericht Sparta Ermelo.

Vorig seizoen werd er voor het eerst sinds jaren weer op landelijk niveau geturnd en werden er al mooie resultaten bereikt waaronder het bereiken van de districtsfinale. Ook dit jaar doet Sparta Ermelo mee met 4 turnsters mee in deze divisie in de hoop zo ver mogelijk te eindigen.

Eerste ronde
In de eerste wedstrijdronde mocht instapper niveau N3 Lana van Beekhuizen de dag beginnen. Lana begon op sprong en liet een mooie overslag en een salto zien op dit toestel. Ze had al gelijk hiermee de 2e plaats op dit toestel te pakken. Daarna het toestel brug waar mooie krachtoefeningen en zwaaien werden geturnd. Daarna de moeilijke evenwichtsbalk waar Lana knap op de balk bleef staan en 1e op dit toestel werd. Tot slot het toestel vloer waar al moeilijke onderdelen worden geturnd maar er ook streng gelet word op hoe je de oefening uitvoert. Lana turnde haar oefening vol met zelfvertrouwen en uitstraling en werd 2e op dit toestel. Vol trots werd ze over alle toestellen 1e en mocht ze de gouden medaille mee naar huis nemen.

Tweede ronde
In de tweede ronde waren pupillen 2 niveau N3 Isis Kremer en Saffirah Zijlstra aan de beurt. Beide begonnen op het toestel brug. Isis ging wat hard in de wegzet salto en kon niet goed op haar voeten landen. Verder turnde ze een mooie oefening. Saffirah lukte het om een hele stabiele oefening te turnen en liet een hoge salto als afsprong zien. Hierbij eindigde ze met de netste oefening op de 1e plaats. Op de balk lieten beide turnsters stabiele oefeningen zien met weinig wankelingen. Isis lukt het helaas niet de radslag op de balk te turnen en moest het toestel vroegtijdig verlaten. Saffirah bleef er netjes op staan. Op vloer mochten de turnsters dit jaar een nieuwe oefening op muziek turnen met lastige onderdelen en dit deden ze al erg netjes. Tot slot het toestel sprong waar Saffirah de tweede beste score had en Isis hier ook een mooie score behaalde. In het eindklassement eindigde Isis op de 7e plaats en Saffirah knap op de 3e plaats en mocht het brons in ontvangst nemen.

Derde ronde
Tot slot in de derde wedstrijdronde turnde Sanne Kuiper in de categorie Jeugd 1 N4. Ook Sanne heeft dit jaar een nieuwe vloeroefening op muziek en turnde deze keurig. Op het toestel sprong mist ze nog wat moeilijkheid en kwam hier wat punten tekort. Op het toestel brug werd en nette oefening geturnd voor het eerst met een salto als afsprong. Tot slot lukt het Sanne om een hele stabiele balkoefening te turnen en bleef er de hele oefening op staan. Op dit toestel werd ze knap 2e. In totaal eindigde Sanne met slechts 0,10 punt verschil op de 4e plek. Een hele knappe prestatie!

Knappe prestatie
Het is de turnsters van Sparta Ermelo nog nooit eerder gelukt een medaille te behalen op landelijk niveau en vandaag waren dit er niet 1 maar 2 medailles! Een knappe prestatie van de turnsters in deze divisie die er hard voor trainen onder leiding van Sandra Rakhorst.

  • Op 15 december is alweer de 2e plaatsingswedstrijd en wie weet zijn sommige turnsters dan al zeker van een plekje in de districtsfinale.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen