EFC’58 Ermelo wint derby tegen Vierhouten’82

EFC’58 heeft zaterdag 17 november de derby thuis tegen Vierhouten’82 met 3-1 gewonnen. De Ermelose vierdeklasser steeg naar de vijfde plaats van de ranglijst met 12 punten uit 8 duels en heeft de aansluiting met de subtop weer gevonden.

Twee goede kansen
EFC kwam uitstekend uit de startblokken en kreeg in de eerste vijf minuten al twee goede kansen om de score te openen. Dat lukte pas in de 32e minuut, toen Romin Ahmadi na een goede aanval Hasib Qharsasi bereikte, die 1-0 aantekende. De thuisploeg verzuimde om nog voor de rust afstand te nemen. Romin Ahmadi en Bas Eijssens kregen beiden een 100% kans, maar stuitten op de keeper van Vierhouten.

Nieuwe voorsprong
Ook in de tweede helft was EFC de betere ploeg, maar kreeg veel minder kansen. In de 72e minuut kwamen de gasten langszij. Een vrije trap werd door de keeper van EFC gelost, waarna Gerben Tissing de 1-1 gelijkmaker scoorde. De wakker geschudde thuisploeg was dichtbij een nieuwe voorsprong, maar een schot van Mika Schuur werd uit de kruising getikt.

Bal op de stip
In de slotfase leverde een overtreding op Jorik Priem binnen het zestienmetergebied geen strafschop op, maar toen dezelfde speler even later werd geduwd, ging de bal wel op de stip. Romin Ahmadi had geen moeite met deze ‘optelsom’ en benutte de penalty: 2-1. De scheidsrechter trok ruim acht minuten tijd bij, waarin de thuisploeg met 10 man verder moest, omdat Romin Ahmadi geblesseerd uitviel. Vierhouten ging op jacht naar de gelijkmaker, maar uit een counter scoorde Joey Termaat op aangeven van Jorik Priem de beslissende 3-1 voor EFC.

EFC’58 gaat zaterdag op bezoek bij SEH. De ploeg uit Heerde won de uitwedstrijd bij WZC Wapenveld nipt met 0-1 en steeg naar de vierde plaats van de ranglijst met 13 punten uit 8 duels, 1 punt meer dan EFC.