DVS’33 Ermelo JO19-1 pakt periodetitel tegen Urk

DVS JO19-1 heeft zaterdag 17 november de periodetitel in de Onder 19 Zaterdag-3 Divisie D gepakt door thuis Urk JO19-1 met 6-1 te verslaan. Het vlaggenschip van de DVS-jeugd veroverde 21 punten in 8 wedstrijden met 28 goals voor en slechts 4 tegendoelpunten.

Strafschopstip
DVS JO19-1 (voorheen DVS A1) wist al in de eerste helft ruim afstand te nemen. Na 6 minuten werd een overtreding op Sander van der Meer bestraft met een penalty, waarna Thierry van den Berg vanaf de strafschopstip DVS een 1-0 voorsprong bezorgde.

Comfortabele voorsprong
Nadat de gasten 1-1 hadden gescoord, ging het tempo omhoog bij de thuisploeg. Jonathan Marina was een ware plaats voor de defensie van Urk en schreef een heuse hattrick op zijn naam. Dat betekende een comfortabele 4-1 voorsprong voor DVS bij rust.

De periodetitel
In de tweede helft ging de thuisploeg goed door. Armando van Breda schoot zijn ploeg naar een 5-1 voorsprong en Marvin Hanenberg bepaalde de eindstand op 6-1. Na het laatste fluitsignaal vlogen de DVS-spelers elkaar in de armen, want de periodetitel was een feit.

Op naar het kampioenschap
Het kampioenschap is de volgende ambitie van het DVS JO19-1 team en de staf: Trainer-coach Stevan de Geijter, assistent-trainer Gerard Ham, teammanagers Wouter van Iersel en Richard Pul, alsmede verzorger is Kenneth Korstam.