FC Horst Ermelo onderuit door 2 tegentreffers in laatste 5 minuten

FC Horst heeft zaterdag 17 november de thuiswedstrijd tegen AVW’66 met 1-2 verloren. De twee tegentreffers vielen in de laatste vijf minuten van het duel. De Ermelose tweedeklasser is op de ranglijst gezakt naar de vijfde plaats met 12 punten uit 8 wedstrijden.

Gevaarlijk
FC Horst was in de 9e minuut dichtbij de openingstreffer, maar Elroy Martens kopte de bal uit een corner op de lat. Vijf minuten later ging een lob van AVW’er Sander Kok rakelings naast. Vervolgens hielden de ploegen elkaar in evenwicht zonder tot grote kansen te komen. Pas in de 42e minuut werd de thuisploeg weer gevaarlijk, toen een vrije trap van Ricardo Vliek rakelings naast ging. Een minuut later schoot Sander Kok aan de andere kant rakelings over.

Tempo omhoog
In de tweede helft ging het tempo omhoog. Paul van Prehn nam in de 55e minuut de bal knap aan, maar de doelman van AVW wist zijn inzet nog tot corner te verwerken. Halverwege de tweede helft kwam Guido Temmink vrij voor het Horst-doel, maar hij schoot te gehaast en de bal verdween naast het doel. In de 70e minuut had de thuisploeg pech, toen Elroy Martens buiten bereik van de keeper de onderkant van de lat raakte en de rebound van Dennis Folkers ook geen treffer opleverde.

Op voorsprong
In de 72e minuut kwam de thuisploeg alsnog op een 1-0 voorsprong. Bij een terugspeelbal wist doelman Joep Smulders in eerste instantie de storende Paul van Prehn nog te ontwijken. De FC Horst-aanvaller wist hem echter toch de bal ontfutselen en precies langs de paal raak te schieten. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Horstenaren, maar in de 88e minuut viel toch de gelijkmaker. De Ermelose defensie wist een vrije trap onvoldoende weg te werken, waarna Sander Kok met een schitterend afstandsschot de 1-1 in de rechterbovenhoek schoot.

Met lege handen
Daar bleef niet bij, want in de slotminuut brak Sander Kok door, legde breed Roel Reuling, die eenvoudig 1-2 kon scoren. Na overleg met zijn assistent over vermeend buitenspel, keurde de scheidsrechter de treffer goed en bleef FC Horst met lege handen achter.

FC Horst speelt komende zaterdag een uitwedstrijd tegen VRC. De ploeg uit Veenendaal won de thuiswedstrijd tegen Renswoude met 2-1 en steeg naar de elfde plaats van de ranglijst met acht punten uit acht wedstrijden.