Schakers VSG Ermelo zegevieren én gaan onderuit bij externe competitie

In de tweede ronde van de externe competitie bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) dinsdagavond 13 november,  wonnen VSG 1 en 2, terwijl VSG 3 en 4 verloren.

Met fotoreeks door Piethein

VSG 1 heeft ook de tweede ronde in de externe competitie gewonnen. Tegen Barneveld 1 werd het 5 3. Jan Lambrechts en Ernst Keijer hadden duidelijk hun avond niet; ze gaven hun tegenstanders teveel gelegenheid goede zetten te doen, waarvan zij maximaal profiteerden.

Remises waren er voor Rob Boterenbrood en invaller Cor Petersen. Dirk van Setten offerde een kwaliteit en won vervolgens nadat hij de vijandelijke koning kon opjagen. William Shakhverdian benutte de passieve stand van de zwarte stukken, won 2 pionnen en uiteindelijk de partij. Gerard de Hoop weerstond de vele dreigingen en wist in de laatste 10 minuten het tij de doen keren. Sape Westra kwam goed uit de opening, behield een klein voordeel en buitte dit in het eindspel goed uit.

VSG 2 speelde 6 – 2 tegen De zeven pionnen 2. Winst voor Ferry Lunek, invaller Rob Hollmann, debutant invaller Henk van Rijssen en Olaf Vlieger. Remises voor Onno Wolters en Ralf van den Burg.

VSG 3 kon de hogere teamrating niet in winst omzetten, alhoewel het daar na een 2 -0 voorsprong tot laat in de avond wel naar uit zag. Toen gingen enkele partijen die op winst stonden door onnauwkeurigheden verloren. Winst voor Marting van de Broek, Wim van Dalen en Jo Wolters en remise voor Wim Jongejan. Verlies met 3.5 – 4. 5.

VSG 4 verloor van Denk en Zet / N.G.K.Z. 1 met 1.5 – 6.5. Winst voor André Versteeg en remise voor Lex Wattez.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen