DeVeDo Ermelo wint van het Rotterdamse Arrows’81

DeVeDo heeft zaterdag 10 november in Topsportcentrum Rotterdam met 58-61 gewonnen van het Rotterdamse Arrows’81. De Ermelose eredivisionist had het in de afgelopen twee wedstrijden moeilijk gehad en begon ook niet goed aan deze wedstrijd.

Kleine voorsprong
Toch lukte het de bezoekers het eerste kwart in de wedstrijd te komen en in het tweede kwart een achterstand om te buigen naar een kleine voorsprong bij rust. Na de pauze zetten de Rotterdammers en press in. DeVeDo kon daar gemakkelijk onderuit komen en de thuisploeg staakte hun press.

Schutters
Vervolgens lukte het de Ermelose rolstoelbasketballers om de ploeg uit Rotterdam hoog op te pakken. Belangrijke schutters konden niet aanleggen, of werden op een reglementaire manier verdedigd. De gasten kon daardoor uitlopen naar een voorsprong van twaalf punten.

Zwaar
In het laatste kwart van de wedstrijd kreeg DeVeDo het weer zwaar. De Ermeloërs konden hun voorsprong niet veiligstellen door uit elke aanval een score te halen. Daardoor lukte het Arrows’81 om dichterbij te komen. Uiteindelijk slaagde DeVeDo er toch in deze Eredivisiewedstrijd met 58-62 te winnen.