EFC’58 Ermelo verdiend onderuit in derby tegen Elspeet

EFC’58 heeft zaterdag 10 november de derby in en tegen Elspeet terecht met 2-0 verloren. Op een kletsnat sportpark ‘Op de Heide’ had de Ermelose vierdeklasser een complete offday.

EFC is gezakt naar de zevende plaats van de ranglijst met 9 punten uit 7 wedstrijden.

Net tekort
Een gemotiveerd Elspeet maakte het beste gebruik van de omstandigheden en stond al binnen een kwartier afstand met 2-0 voor tegen een matig, verdedigende Ermelose ploeg. De doelpuntenmakers waren Bart v.d. Hoorn en Emiel Goud. In de 25e minuut was EFC dichtbij de aansluitende treffer, toen Jorik Priem het aluminium raakte en in de rebound Hasib Qharsasi net tekort kwam.

Geen vuist maken
Priem kreeg voor rust nog een goede kans bij een afvallende bal, maar wachtte te lang, waardoor de verdediging van Elspeet kon ingrijpen. In de tweede helft speelde EFC wel wat beter, maar kon geen vuist maken tegen een scherp verdedigende thuisploeg, waarbij de scheidsrechter soms teveel toeliet.

EFC’58 heeft voor komende zaterdag opnieuw een derby op het programma staan, als Vierhouten’82 op bezoek komt. Deze ploeg verloor afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Reaal Dronten met 2-4 en staat met 4 punten uit 7 duels op de voorlaatste plaats van de ranglijst.