Bijna 700 mountainbikers genieten van fantastische tweede ATB-tocht van de Veluwse Wielervereniging Ermelo

De jeugd van Toerclub Pijnacker.
De jeugd van Toerclub Pijnacker.
Foto: Dick van Broekhoven

De weersvoorspellingen waren niet er hoopvol voor de tweede ATB-tocht van de Veluwse Wielervereniging (VWV), zaterdag 10 november. Maar ook dit keer kregen de thuisblijvers ongelijk. De 641 mountainbikers genoten van een fantastische tocht met prima fietsweer.

De derde en afsluitende ATB tocht van de VWV is op zaterdag 8 december.

Geoliede machine
Vanaf 6 uur ‘s morgens begon de inmiddels geoliede machine van VWV-vrijwilligers te draaien. De Veluwe is inmiddels getooid in prachtige herfsttinten en het parcours lag er goed bij met hier en daar een modderplasje, maar dat hoort er nu éénmaal bij. Bovendien kan men na afloop van de tocht de fiets schoon laten spuiten.

Groep van 47 kinderen
Ook dit jaar deed er een groep van 47 kinderen mee van Toerclub Pijnacker, tussen de 8 en 18 jaar. Het is uitgegroeid tot een fijne traditie, dat de jeugd het wielerseizoen afsluit met de mountainbiketocht in Ermelo. Bestuurslid Lia Gravensteijn: “In Pijnacker kun je prima wielrennen, maar niet mountainbiken, want daar heb je bos en hei voor nodig. Onze jeugd vind het ieder jaar weer hartstikke leuk en de samenwerking met de VWV is voor ons erg fijn. We komen met een grote bus naar startlocatie De Muzenhof. De verhuurder brengt de mountainbikes en we stappen meteen op. Na afloop worden de fietsen weer opgehaald en gaan we met de bus terug naar Pijnacker.’’

Een lelijke smak
Na afloop van de tweede ATB-tocht maken de toerleiders Jaap Verkerk en Dick van Broekhoven van de VWV de balans op: “De 641 deelnemers hebben genoten van de mooie routes, goede verzorging en ontspannen sfeer. Eén deelnemer maakte een lelijk smak in de bekende kuilen bij Garderen en moest naar de spoedeisende hulp van het Sint Jansdal gebracht worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen