Veluwse Wieler Vereniging Ermelo houdt tweede ATB-tocht

Foto: Sportkiek.nl

De Veluwse Wieler Vereniging Ermelo houdt op zaterdag 10 november de tweede ATB-tocht van dit seizoen. De eerste editie op zaterdag 13 oktober werd gehouden onder zomerse omstandigheden en trok het recordaantal van 1350 deelnemers.

Dankzij de goede samenwerking met Staatbosbeheer, Natuurmonumenten, het Geldersch Landschap en de Gemeente Ermelo is de VWV er ook dit jaar in geslaagd routes uit te zetten over terreinen die voorheen niet toegankelijk waren.

Drie afstanden
Bij de tochten is er keuze uit drie afstanden; 30, 45 en 60 kilometer. Veel glooiende paden, maar zeker ook de nodige single tracks en een enkel venijnig klimmetje. De 30 km route is ideaal om kennis te maken met het MTB’en. De starttijd voor deze drie afstanden is tussen 9.00 en 10.30 uur.

Verzorging
De met felgele bordjes duidelijk gemarkeerde routes zullen de gehele dag ‘bewaakt’ worden. Veel aandacht is er ook weer besteed aan de veiligheid van de deelnemers. Onderweg treft men verzorgingsposten aan waar de deelnemers worden voorzien van de nodige versnaperingen. Zowel bij de start als op de route is een reparatiepost aanwezig, de technische ondersteuning wordt verzorgd door plaatselijke Tweewielerbedrijven. Na afloop is er behalve een kleed- en douchegelegenheid, ook de mogelijkheid om de fiets schoon te laten spuiten. Het start- en finishplaats is het clubhuis De Muzenhof aan de Leuvenumseweg 66 te Ermelo.

De derde en laatste ATB Tocht wordt verreden op zaterdag 8 december. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met [email protected], of een bezoek gebracht worden aan de website van de VWV: www.vwv-ermelo.nl

Reacties

article
39950
De Veluwse Wieler Vereniging Ermelo houdt op zaterdag 10 november de tweede ATB-tocht van dit
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20181104/veluwse-wieler-vereniging-ermelo-houdt-tweede-atb-tocht/
2018-11-04T17:32:45+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/11/04173228/44EN-MTBtocht.jpg
Sport