Juliana- en Goede Herderschool winnen schoolvoetbaltoernooi bij DVS’33 Ermelo

Super enthousiaste kinderen, prachtige doelpunten, veel gejuich en af en toe en traantje waren de ingrediënten van de elfde editie van het DVS’33 schoolvoetbaltoernooi, woensdagmiddag 10 oktober. Tijdens de eerste dag van het toernooi kwamen de groepen drie en vier in actie.

Veel publiek
Mede dankzij het schitterende herfstweer met temperaturen boven de 20 graden was de publieke belangstelling bijzonder groot. Vaders en moeders, opa’s en oma’s, medeleerlingen, leerkrachten en andere belangstellenden moedigden de kinderen, die zichtbaar genoten, aan. Maar liefst 25 teams gingen bij dit breedtesport-evenement de sportieve strijd met elkaar aan.

Groep 4
Bij groep 4 ging de winst naar het tweede team van de Julianaschool, dat in de finale met 4-1 won van de Beatrixschool. De Klokbeker 1 werd derde door in de ‘kleine finale’ met 2-1 te winnen van de Ireneschool 1.

Groep 3
Bij groep 3 was de finale een onderonsje tussen twee teams van De Goede Herderschool. Het tweede team van de school uit buurtschap Horst versloeg het eerste team met 2-1. De Beatrixschool veroverde de derde plaats door met 4-0 te winnen van de Margrietschool.

Leiding
De wedstrijden werden geleid door 15 scheidsrechters, die voor een groot deel de opleiding Sport en Bewegen volgen op Landstede. Een vaste club DVS’ers, bestaande uit Hielde Sietsma, Reijer Pluim, Jack van Santen, Aad van Schaijk, Kars van ’t Slot en Jan Varkevisser vormden ook dit jaar de vakkundige toernooileiding.

Sportcafé Calluna
Bij de prijsuitreiking ontvingen de eerste vier teams van de groepen drie en vier prachtige bekers, die werden uitgereikt door John Schneider van sportcafé Calluna, die samen met zijn vrouw Ria al vanaf het begin sponsor is van het toernooi.

• Woensdag 17 oktober is de tweede toernooidag voor de groepen vijf en zes.