Duel FC Horst Ermelo – Blauw Geel’55 vroegtijdig gestaakt

Dennis Folkers mist een penalty..

De wedstrijd van FC Horst tegen Blauw Geel’55 zaterdag 6 oktober in Ede, is na een uur gestaakt vanwege een kuitbeenblessure van scheidsrechter Jeroen Gidding. Op dat moment was de stand 1-0 in het voordeel van de Edenaren.

Het duel wordt vrijwel zeker uitgespeeld op zaterdag 17 november.

FC Horst had voor rust de handen vol aan Blauw Geel’55, dat met nederlagen tegen Unicum (4-1) en Renswoude (0-3) teleurstellend aan het seizoen begonnen was. In de 27e minuut opende de thuisploeg de score. Simon Kooistra krulde een vrije trap vanaf zo’n 20 meter langs de kansloze keeper Thom van Santen in de bovenhoek.

Fel protest
Bij FC Horst werd er fel geprotesteerd, omdat men meende, dat het een indirecte vrije trap was. Scheidsrechter Gidding dacht daar echter anders over. Dennis Folkers was voor rust dichtbij de gelijkmaker, maar Blauw Geel-keeper Michel van Beek redde knap.

FC Horst is verrassend aan de competitie begonnen met overwinningen tegen ESC (0-4) en Owios (2-1), maar blijft door de gestaakte wedstrijd tegen Blauw Geel staan op 6 punten uit 2 duels. Komende zaterdag komt Unicum op bezoek, dat de koppositie verspeelde door thuis met 1-4 te verliezen van Woudenberg.