Dindoa Ermelo redt het nét niet tegen OKO Bies uit Opende

Dindoa heeft zaterdag 6 oktober in het Groningse Opende met 22-21 verloren van OKO Bies. Komende zaterdag staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma, als de Ermelose ploeg in Enschede op bezoek gaat bij EKC Naäs.

Moeilijk
Op een ‘beachkorfbalveld’ door het vele zand wat erop lag, had Dindoa het in het begin moeilijk tegen een sterk spelend OKO Bies. De gasten openden weliswaar de score, maar daarna wist de thuisploeg in de eerste helft steeds op voorsprong te komen, die maximaal twee punten bedroeg. In de laatste minuut kwam Dindoa met 9-10 voor, wat tevens de ruststand was.

Op voorsprong
In het begin van de tweede helft ging het gelijk op, maar daarna nam de Ermelose ploeg het initiatief en bouwde een voorsprong op van drie punten bij de stand 13-16. OKO Bles maakte de achterstand goed en met nog 10 minuten te spelen, was bij 18-18 weer gelijk. De thuisploeg scoorde 19-18, waarna de bezoekers met drie treffers op rij de stand op 19-21 brachten met nog drie minuten te spelen.

Sterk spelend
Het lukte Dindoa weer niet om de voorsprong vast te houden, want de thuisploeg bracht met drie treffers de eindstand op 22-21. Gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel verdiend geweest, maar de sterk spelende Groningse dames, die 15 van de 18 velddoelpunten scoorden, gaven de doorslag.

Doelpunten Dindoa: Saskia Lieman 6. Aniek Odding 4. Daphne van den Berg 4. Jorik Velgersdijk 3. Kasper Velgersdijk. Bjarne Sinneker. Mark Bronkhorst. Naomi Hackenitz. Dindoa 2 won in Houten met 13-16 van Victum 2 en staat ongeslagen aan kop. Dindoa A1 liet met een 9-9 gelijkspel tegen NKC’51 het eerste punt van de competitie liggen.