Nelly Michon onderscheiden tot ‘Kei’ van Bridgeclub Ermelo

Nelly Michon kreeg ook een fraai bos bloemen.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Aan Nelly Michon (62) is vanochtend, zaterdag 6 oktober, de onderscheiding ‘Kei’ uitgereikt. Dit gebeurde voor aanvang van de feestelijk bridgedrive in het kader van het 60-jarig jubileum van Bridgeclub Ermelo dat vandaag wordt gevierd in de Heerlickheijd van Ermelo.

Michon toonde zich compleet verrast door de onderscheiding die door de Nederlandse BridgeBond is ingesteld voor club(bestuurs)leden die zich binnen hun vereniging buitengewoon hebben ingespannen.

Actieve duizendpoot
Rob de Lange van district IJsselstreek, overhandigde Michon het beeldje namens de Nederlandse BridgeBond. Eigenlijk kwam Michon nog niet in aanmerking voor de belangrijke onderscheiding, zo vertelde hij. “Die ervoor in aanmerking komen moeten minstens 12 jaar buitengewoon actief zijn geweest binnen de vereniging, terwijl Michon dat 9 jaar is. Zij is echter zo’n actieve duizendpoot voor Bridgeclub Ermelo, dat we het toch voor elkaar hebben gekregen.”

Tomeloze inzet
De Ermelose Nelly Michon heeft zo’n 12 jaar geleden het bridgen geleerd en is sindsdien zeer actief binnen Bridgeclub Ermelo. Met tomeloze inzet zet zij het bridgen op de kaart. Eerst binnen bridgeclub Ermelo, als wedstrijdleider, bestuurder, voorzitter van de technische commissie en arbiter, maar al snel heeft ze dat uitgebreid met het geven van cursussen. Veel bridgers hebben de eerste beginselen van haar geleerd en de themabijeenkomsten voor beginners en gevorderden worden druk bezocht.

Jeugd enthousiast maken
Sinds enkele jaren heeft Michon, die tot voor kort werkzaam was in het Hoger Beroeps Onderwijs, de uitdaging opgepakt om ook de Veluwse jeugd enthousiast te maken. Dat lukt bijzonder goed en met groot succes organiseert zij -met hulp van 25 vrijwilligers/begeleiders- op dit moment voor 150 basisschoolleerlingen op 5 verschillende scholen uit de omgeving de bridgelessen.

Sterke punten
Bridgeclub Ermelo viert het diamanten jubileum met een bridgedrive waarbij tussendoor lekker wordt gegeten. Bovendien geeft oud-wereldkampioen Bridge Enri Leufkens een workshop. Dirk Timmer, voorzitter van Bridgeclub Ermelo, zei in zijn toespraak dat Bridgeclub Ermelo met 105 leden van jong tot oud, waaronder een aantal trouwe leden van 90-plus, in de lift zit. Elkaar ontmoeten en naar elkaar omzien in combinatie met het boeiende kaartspel zijn de sterke punten van Bridgeclub Ermelo.

Reacties

article
39329
Compleet verrast
Aan Nelly Michon (62) is vanochtend, zaterdag 6 oktober, de onderscheiding ‘Kei’ uitgereikt. Dit gebeurde
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20181006/nelly-michon-onderscheiden-tot-kei-bridgeclub-ermelo/
2018-10-06T12:51:16+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/10/06125002/40EN-BridgeclubErmelo.jpg
Sport