DVS’33 Ermelo in de top drie door ruime winst op SJC Noordwijk

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 6 oktober in een ‘vreemde’ wedstrijd thuis met 6-3 gewonnen van SJC uit Noordwijk. Na de spectaculaire 0-9 overwinning bij Eemdijk leek de Ermelose derde divisionist na twee snelle treffers weer op weg naar een monsterscore, maar dat viel toch wat tegen. DVS stijgt naar de derde plaats van de ranglijst met 13 punten uit 7 duels.

Als een komeet
DVS kwam als een komeet uit startblokken en opende al na 12 seconden de score. Oliver Pilon profiteerde van knullig balverlies en passeerde eenvoudig SJC-doelman Kevin Schelvis: 1-0. Pilon was in de 4e minuut ook de aangever bij de 2-0, die door Okay Őztürk met een diagonaal schot werd afgerond. Daarna stokte het bij de thuisploeg; de passes kwamen niet meer aan, of de aanvallers stonden buitenspel. In de 26e minuut leek ook de Ermelose defensie in slaap gesust en kon Tim Duinkamp de aansluitende 2-1 scoren. De doelpuntenmaker leek enkele minuten voor rust ook de gelijkmaker binnen te koppen, maar de lat kwam DVS-doelman Thodorie Velanas te hulp.

Thuisploeg pakt de draad op
Na de pauze pakte de thuisploeg de draad weer op. In de 54e minuut speelde Olivier Pilon zichzelf met een schitterende passeerbeweging vrij en trok de bal terug op Benjamin Roemeon, die hard de 3-1 inschoot. In de 60e minuut ging de bal op de stip na een overtreding op Pilon; Okay Őztürk benutte de strafschop feilloos: 4-1. De ban leek gebroken, want nadat een inzet van Benjamin Roemeon nog van de lijn was gehaald, stond de snelle DVS-aanvaller even later aan de basis van de 5-1, die door Olivier Pilon simpel in het lege doel getikt kon worden.

Nodige steken vallen
Er leek geen vuiltje meer aan de lucht, maar doordat de thuisploeg verdedigend de nodige steken liet vallen kon SJC terugkomen tot 5-3 door doelpunten van Youssef el Barouchi in de 71e minuut en Mike van Toor in de 79e minuut. De gasten kregen zelfs kansen om de aansluitende treffer te scoren, maar dat bleef DVS bespaard.

Beslissende tikje
In de slotminuut bepaalde invaller Julian de Ruiter de eindstand op 6-3 door na een inzet van Okay Őztürk het beslissende tikje te geven. DVS speelt komende zaterdag een uitwedstrijd tegen Odin’59. De ploeg uit Heemskerk steeg dankzij een 1-3 overwinning bij ASV De Dijk naar de achtste plaats van de ranglijst met 11 punten uit 6 duels.