Vliek Tweewielers Ermelo en Athlos organiseren Athlos Vliek RunBikeRun

Berend, Klaas en Jeroen.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Ben jij tussen de 12 jaar en pakweg 80 jaar oud? Houd je van hardlopen en mountainbiken? Is een beetje afzien juist een uitdaging voor je? Doe dan mee met Athlos Vliek RunBikeRun op zaterdag 27 oktober op en rond de atletiekaccommodatie van Athlos aan de Strokelweg 9 in Harderwijk, op de grens van Ermelo.

Schrijf je nu in via athlos.nl/run-bike-run/runbikerun

Startschot
Het startschot wordt gegeven om 10.30 uur door Rikkert Vliek van Vliek Tweewielers aan de Groeneweg 17.  Het parcours is om 9.30 uur open, de fietsenstalling om 9.45 uur. De prijsuitreiking is vanaf 11.45 uur. Per inschrijving doneert de organisatie 1 euro aan het Jeugdsportfonds.

Enerverend parcours
De Athlos Vliek RunBikeRun houdt 2,5 km hardlopen in, vervolgens 12 km mountainbiken, om af te sluiten met 2,5 km hardlopen. Deelnemers kunnen rekenen op een fraai en compact parcours. Voor de mountainbikeroute wordt gebruik gemaakt van de bike-baan van ‘buurman’ Wielervereniging Noord Veluwe. Wat staat voor een enerverend parcours door het bos met de nodige singletracks.

Iedereen kan meedoen
Iedereen kan meedoen lichtten Berend Vliek van Vliek Tweewielers, en Jeroen Celie van Athlos toe. “De Athlos Vliek RunBikeRun is bedoeld om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Duatlon-sport, ofwel de combinatie van twee sporten in drie delen: eerst hardlopen, dan fietsen en tot slot opnieuw hardlopen. De Athlos Vliek RunBikeRun is gericht op korte afstanden.”

Prijzenfestival
Daarnaast wordt aan het evenement een lokaal tintje verbonden. Er is namelijk een aparte prijs in het leven geroepen voor de beste Ermelose vrouw en -man, en een prijs voor de beste Harderwijkse vrouw en -man. Omdat niet iedereen de beste kan worden, wordt bovendien in elke categorie, bij zowel de dames als heren, de eerste drie beste deelnemers beloond met een prijs.

Publiek ook welkom!
Berend Vliek en zijn collega Klaas van der Deure zijn in ieder geval deelnemers aan de Athlos Vliek RunBikeRun. Als mede-organisator van het evenement doet Jeroen Celie ook mee, als zijn vrijwillige hulp kan worden gemist. Het drietal verheugt zich op Athlos Vliek RunBikeRun. “Het wordt een sportief evenement in een ontspannen sfeer en een mooie omgeving. Ook voor het publiek dat van harte welkom is om de deelnemers aan te moedigen.”

Categorieën:

  • heren jeugd / dames jeugd 12-15 jr
  • heren junior / dames junior 16-19 jr
  • heren senior / dames senior 20-39 jr
  • heren master / dames master > 40 jr

 

Reacties

article
39319
Schrijf je nu in!
Ben jij tussen de 12 jaar en pakweg 80 jaar oud? Houd je van hardlopen
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20181005/vliek-tweewielers-ermelo-en-athlos-organiseren-athlos-vliek-runbikerun/
2018-10-05T15:36:28+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/10/05153523/40EN-VliekRunenbike.jpg
Sport