Brutaal spelend DVS’33 Ermelo toch onderuit tegen Roda JC

DVS’33 Ermelo is dinsdagavond 25 september in de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi uitgeschakeld door met 0-6 te verliezen van eerste divisionist Roda JC. Voor zo’n 2000 toeschouwers was de Ermelose derde divisionist, anders als de 0-3 ruststand doet vermoeden, voor rust de betere ploeg.

Brutaal
DVS zocht vanaf het beginsignaal brutaal de aanval en mocht in de eerste zes minuten al drie corners nemen. De defensie van Roda had veel moeite met het goede combinatiespel van de thuisploeg en de snelheid van Benjamin Roemeon. Olivier Pilon leek de eerste kans te krijgen namens de thuisploeg, maar hij schoot in buitenspel positie over. Het was echter Roda, dat na 12 minuten op voorsprong kwam, dankzij een wel heel gemakkelijk gegeven strafschop door scheidsrechter van der Eijk. Hij vond een duwtje van Basil Camara in duel met Mario Engels, voldoende om de bal op de stip te leggen en de DVS-verdediger ook nog met geel te bestraffen. Zelfs de meegereisde Roda-aanhangers vonden het geen penalty, maar Engels pakte het cadeautje dankbaar uit: 0-1.

Op jacht naar gelijkmaker
De thuisploeg was niet onder de indruk en ging direct op jacht naar de gelijkmaker. Maurice de Ruiter schoot in de 13e minuut rakelings over. Vijf minuten later kwam Olivier Pilon net te kort om een voorzet van Frank van der Burg vanaf de rechtervleugel bij de tweede paal binnen te tikken. In de 21e minuut ging Maurice de Ruiter goed door op links en bereikte Christiaan van Hussen, die van dichtbij rakelings overschoot. DVS was de bovenliggende partij, ondanks het verschil van twee divisies tussen de beide clubs.

Noodlot
Na een half uur sloeg echter het noodlot toe bij de thuisploeg; Maurice de Ruiter moest met een hamstringblessure naar de kant en even later werd Christiaan van Hussen met een verdraaide knie ook gewisseld. DVS was even van slag en Roda JC profiteerde in de slotfase van de eerste helft genadeloos. Ba-Muaka Chance Simakala, de uitblinker aan Limburgse kant, zorgde er met twee fraaie treffers voor dat DVS, ondanks het goede spel met een zwaar geflatteerde 0-3 achterstand de rust inging. In de tweede helft kreeg Barry Powel direct een kans tegen zijn oude club Roda, maar hij schoot van dichtbij snoeihard over.

Dichtbij ‘eretreffer’
Direct daarna brak de van Borussia Mönchengladbach overgekomen Simakala door op links en uit diens voorzet kon Tim Vayrynen eenvoudig 0-4 scoren. Bij DVS moest ook de voor Maurice de Ruiter ingevallen Barry Powel geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger, Julian de Ruiter werd in de 65e minuut in zijn gezicht geraakt. De scheidsrechter liet echter doorspelen, waarna Gyliano van Velzen de stand op 0-5 bracht. Dat leidde tot een opstootje, maar de gemoederen waren vrij snel weer bedaard. Met nog een kwartier te spelen was Roald de Vries dichtbij de ‘eretreffer’ voor DVS, maar zijn schot ging rakelings voorlangs. In de 77e minuut bepaalde Livio Milts op aangeven van Mitchel Paulussen de eindstand op 0-6 in de voordeel van de ploeg uit Kerkrade.