FC Horst Ermelo begint competitie met ruime zege op ESC Elburg

Rechts:  Brandon Karangwa die het eerste doelpunt voor FC Horst scoorde.
Rechts: Brandon Karangwa die het eerste doelpunt voor FC Horst scoorde.

FC Horst heeft zaterdag 22 september de eerste competitiewedstrijd uit tegen ESC eenvoudig met 0-4 gewonnen. De ploeg uit Elburg werd vorig seizoen kampioen in de derde klasse, maar lijkt een moeilijk seizoen tegemoet te gaan in de tweede klasse, omdat een aantal belangrijke spelers stopten zonder versterking van buitenaf.

‘Braziliaanse wijze’
FC Horst was de betere ploeg en kwam in de 12e minuut op een 0-1 voorsprong door een schitterend doelpunt van Brandon Karangwa, die de bal op ‘Braziliaanse wijze’ in de bovenhoek schoot. De Ermelose ploeg verzuimde de voorsprong te vergroten, waardoor het zwakke ESC in de wedstrijd bleef.

Mooie aanval
Pas in de 63e minuut werd het 0-2 voor FC Horst, toen Dennis Folkers een mooie aanval doeltreffend afrondde. Het Elburgse verzet was gebroken en in de 65e minuut kon Elroy Martens uit een voorzet van Job Kuipers eenvoudig de 0-3 intikken.

Oog in oog
Paul van Prehn bereikte een minuut later Amer Torkmani, die oog in oog met de keeper van ESC geen fout maakte en de eindstand op 0-4 bepaalde.

FC Horst speelt komende zaterdag de eerste thuiswedstrijd tegen Owios, dat de competitie begon met een 3-1 thuisoverwinning tegen VRC.