Dindoa boekt eerste competitiewinst thuis tegen fysiek sterk KV Apeldoorn

Dindoa heeft zaterdag 22 september de eerste competitiewinst geboekt; de thuiswedstrijd tegen KV Apeldoorn werd met 15-12 gewonnen. Bij rust keek de Ermelose ploeg nog tegen een 8-10 achterstand aan. Komende zaterdag staat opnieuw een thuiswedstrijd op het programma, als Apollo uit Heerhugowaard op bezoek komt.

Zwaar aan de bak
Dindoa, dat in de eerste twee duels slechts één punt pakte, moest zwaar aan de bak tegen een sterk spelend KV Apeldoorn. Al in de eerste minuut kwamen de gasten op voorsprong door een afstandsschot, waarna de thuisploeg met een strafworp de stand gelijk kon trekken.

Achterstand
Vervolgens liep Apeldoorn uit naar 1-3, waarna de thuisploeg de achterstand omboog in een 5-4 voorsprong. Dat duurde maar even, want de bezoekers zetten stevig aan en liepen drie punten uit: 6-9. Dindoa kwam terug tot 8-9, maar keek door een benutte strafworp bij rust tegen een 8-10 achterstand aan.

Wedstrijd kantelt
In de tweede helft kantelde de wedstrijd. De Ermelose ploeg bepaalde wat er gebeurde en scoorde luid toegejuicht door het thuispubliek, vijfmaal op rij, waardoor het na 19 minuten op 13-10 kwam. Apeldoorn scoorde pas in de 21e minuut uit een strafworp de eerste treffer na rust (13-11).

Geblesseerd
Saskia Lieman werd de dupe van het steeds meer fysieke spel van de gasten en raakte geblesseerd aan haar schouder. In de slotminuten stelde Bjarne Sinneker de zege veilig door uit een stip en van afstand te scoren; eindstand 15-12.

Doelpunten Dindoa: Jorik Velgersdijk, 3. Naomi Hackenitz, 3. Saskia Lieman, 3. Bjarne Sinneker 2. Aniek Odding. Daphne van de Berg. Mark Bronkhorst. Kasper Velgersdijk.

Dindoa 2 won met 19-16 overtuigend van Odik 2. Dindoa A1 boekte de derde overwinning op rij door Apeldoorn A1 met 10-7 te verslaan.