G-lopers voelen zich dé kampioenen van de eerste Ermeloop

Vanavond, zaterdag 18 augustus, denderde de eerste Ermeloop door het centrum van Ermelo en de naastliggende wijken. De Veluwsche G-Lopers die de Ermeloop aftrapten even na zessen, voelden zich dé kampioenen van de Ermeloop. 

Of ze nu als eerste eindigde of laatste, ze waren reuze trots op hun prestatie: 1000 meter rennen of hing hun leven ervan af. Maar ze redden het allemaal. Wat hun een glimmende medaille opleverde en een tegoedbon voor een lekker ijsje.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Keizer van de G-loop
Michiel van den Burgh werd gekroond tot de keizer van de G-loop en ontving een joekel van een prijsbeker. “Ik heb er dan ook hard voor getraind”, zei de hardloper die in de Parel-State in Putten woont. Minstens zo indrukwekkend waren de prestaties van de kinderen aan de Jeugdloop. Ook zij haalden allemaal de eindstreep.

Vermakelijk
Veel Ermeloers, maar ook deelnemers uit alle hoeken van Nederland en zelfs uit het buitenland verschenen aan de start van de 5 kilometer. Trekker was de 10 kilometer die voor sommigen echt afzien was. Toch was het vermakelijk om te zien dat net voor de eindstreep sprintjes werd getrokken om hun sportvrienden vlak voor de finish af te troeven.

  • De officiële uitslag volgt zo snel mogelijk.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen