FC Horst Ermelo speelt zesde editie van de Gerrit van Dam Bokaal

Foto: Grietje-Akke de Haas

Op de velden van FC Horst vindt op dinsdag 21 augustus en zaterdag 25 augustus de zesde editie van de Gerrit van Dam Bokaal plaats. Het voetbalevenement is een eerbetoon aan de in 2010 op 56-jarige leeftijd aan kanker overleden Gerrit, die de boeken inging als ‘Mister Horst’ vanwege zijn grote verdiensten voor de voetbalvereniging.

FC Horst probeert voor de derde keer op een rij de hoofdprijs in de wacht te slepen. Opponenten zijn v.v Hierden, sv Rood-Wit’58 en v.v. Zwart-Wit’63.

Programma:

Dinsdag 21 augustus
19.15 uur: Veld 1 F.C. Horst 1 – S.V. Rood-Wit 1
19.15 uur: Veld 2 V.V.Hierden – V.V. Zwart-Wit 1

Zaterdag 25 augustus
14.00 uur: Veld 1 F.C. Horst 1 – V.V. Zwart-Wit 1
14.00 uur: Veld 2 S.V. Rood-wit 1 – V.V. Hierden 1
16.30 uur: Prijsuitreiking.

Herinneringen ophalen
Henk Ruitenberg, Henk Heijnen, Cor Hijmissen, Evert Kok, Johan Klaassen, Aalt Hijmissen en Jan van Gens, pakken op donderdagavond wel eens een biertje in Eetcafé De Vos aan de Horsterweg 195. Als clubje vrienden zijn ze ook vaak te vinden bij de thuiswedstrijden van het vlaggenschip van FC Horst. Of ze ondernemen andere activiteiten. Aan de vooravond het jaarlijkse eerbetoon aan Gerrit van Dam halen ze herinneringen op aan ‘Mister Horst’.

Balletje trappen
De Rotte Knieën Club (RKC) bijvoorbeeld , de voorloper van het huidige 35-plus voetbal. Het was Gerrit die eind jaren negentig deze club samen met zijn vriend Kars Schepers opzette, voor voetballers die graag nog een balletje wilden trappen ondanks lichamelijke ongemakken.

Eerst aan de bak
“Gerrit was echt van de discipline. Hij stelde het niet op prijs dat je te laat kwam. Ook was Gerrit de man van ‘Eerst aan de bak, gezelligheid kan straks wel’.” Fanatiek bleek Gerrit ook in zijn vrije tijd. “Nog steeds gaan we elk jaar als vriendenclub een weekendje weg, zonder vrouwen. In Gerrit zijn tijd mochten de vrouwen mee. Hij bedacht vaak wat we dan gingen ondernemen. Het liefst activiteiten waarbij hij kon winnen. Als er iets werd georganiseerd wat hij niet goed kon, liet hij het links liggen. Gerrit zei dan dat hij er niets aan vond.”

Voetballer aller tijden
Gerrit noemen ze de voetballer aller tijden van FC Horst. “Tot zijn dood heeft hij alles gegeven voor FC Horst.” Gerrit was een zeer verdienstelijk voetballer met een 17-jarige carrière als eerste elftalspeler. Nadat Gerrit een stapje terug had gedaan naar het derde elftal, leverde hij in het seizoen ’89-’90 echter nog een doorslaggevende bijdrage als invaller in het eerste elftal. Tijdens deze beslissingswedstrijd tegen VVZ’49 uit Soest, stond namelijk de titel in de eerste klasse op het spel.

Rust bewaren
“Gerrit was echt een voetballer die de rust kon bewaren. Het werkte, want Horst werd kampioen, al vond Gerrit het heel erg dat zijn tijdelijke terugkomst ten koste ging van een basisspeler.” De titel vormde de aanzet tot de verdere successen van FC Horst. “Wat dat betreft blijft de G van Gerrit doorgaan.”

Reacties

article
37796
Op de velden van FC Horst vindt op dinsdag 21 augustus en zaterdag 25 augustus
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20180802/fc-horst-ermelo-speelt-zesde-editie-gerrit-dam-bokaal/
2018-08-02T16:28:22+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/08/02162630/31EN-Bokaal.jpg
Sport