LTV Irminloo in Ermelo tennist op spiksplinternieuwe Matchclay banen

Foto: Eigen foto

Voorzitter van tennisclub LTV Irminloo aan de Klaverlaan, Ron de Poorter (66), is blij met de nieuwe Matchclay tennisbanen. “Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is het nu zo ver. Het wordt een prachtig tennispark.”

Na drie jaar uitstel is deze zomer eindelijk de start gemaakt met het vernieuwen van de tennisbanen bij Tennisvereniging Irminloo. Ron de Poorter, sinds 2014 voorzitter van de Ermelose tennisvereniging houdt dagelijks toezicht op de vorderingen: “Op dit moment rijden de machines af en aan op de laatste 4 banen. De andere zes banen zijn inmiddels klaar en daar wordt al op getennist.”

Stoffig
Vanwege de droogte verliep de ingebruikname van de eerste banen nogal droog en stoffig, vertelt Ron: “Ze moesten eerst met een heel droog en fijn gravel, bijna een soort poeder, bedekt worden. Pas nadat dat goed ingelopen was mochten de grotere kleikorrels erop en kon de nieuwe sproei-installatie in gebruik worden genomen. Er heeft een paar dagen een rode stofmist boven de banen gehangen, maar die is gelukkig nu weg.”

Nieuwe leden
De nu 650 leden tellende tennisvereniging kent een stijgende lijn in ledenaantal en De Poorter hoopt die lijn met de nieuwe banen door te zetten. “We zijn op de weg terug”, vertelt hij. “We telden ooit 550 leden, maar hebben nu weer een stijgende lijn. We hopen dat met deze nieuwe Matchclay banen onze oudere leden langer door blijven tennissen. De nieuwe ondergrond is namelijk veel beter voor gewrichten als enkels en knieën, die je met tennis flink belast. Onze oudere leden kunnen op die manier ook langer hun plezier in de sport en daarmee ook hun sociale contacten behouden. Daarnaast hopen we er ook nieuwe leden mee te trekken. De harde banen die we eerst hadden, waren voor veel tennissers uit de regio reden om niet bij ons te komen spelen. Het gravel dat we nu hebben is heerlijk om op te tennissen.”

Onderhoud
De nieuwe banen betekenen volgens De Poorter wel iets meer werk en onderhoud voor de leden: “Om stoffen te voorkomen, moet er gesproeid worden. In de herfst en het voorjaar zal dat wel meevallen, maar in droge periodes zoals deze zomer betekent het na elk gebruik van de baan even de sproeiknop aanzetten. En er moet gesleept worden na het gebruik van de banen; ook dat zijn leden niet gewend. Maar ik denk dat iedereen dat er zeker voor over heeft”, lacht De Poorter.

Toernooien
Eind augustus worden ook de andere vier banen in gebruik genomen en zal de tennisclub langzaam weer op volle toeren gaan draaien. De Poorter: “Op 1 september hebben we ons eerste toernooi alweer, het Boterlap toernooi. Dat was half juli al volgeboekt. Voor het NexyZ toernooi, dat van 3 tot 9 september plaatsvindt, kunnen mensen zich nog wel inschrijven. Het is een open toernooi en dat betekent dat iedereen op dit toernooi kennis kan komen maken met onze nieuwe banen. Ik hoop op veel inschrijvingen.”

Opening
De officiële en feestelijke opening van de nieuwe banen vindt vervolgens plaats op 29 september. “Daarvoor hebben we de Esther Vergeer Foundation uitgenodigd, van wie we join-the-club-member zijn. We vervullen in die hoedanigheid een regiofunctie voor kinderen en jeugdigen die rolstoelgebonden zijn. Zij kunnen bij ons komen tennissen. We organiseren de 29e een clinic en hopen dat de burgemeester en de kinderen, met toprolstoeltennister Esther Vergeer onze banen komen openen.”

Ook kennismaken met LTV Irminloo en de nieuwe Matchclay tennisbanen? Tegen een zeer gereduceerd tarief van 85 euro (tot 17 jaar) / 110 euro (vanaf 17 jaar) ben je lid tot en met 30 juni 2019 én krijg je ook nog eens 10 tennislessen.

Reacties

article
37788
Voorzitter van tennisclub LTV Irminloo aan de Klaverlaan, Ron de Poorter (66), is blij met
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20180731/ltv-irminloo-ermelo-tennist-op-spiksplinternieuwe-matchclay-banen/
2018-07-31T16:59:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/07/31165902/31EN-Tennisbanen.jpg
Sport