Bert van Panhuis uit Ermelo werd gedragen tijdens Nijmeegse Vierdaagse 2018

Foto: Eigen foto

“Ik voelde dat ik gedragen werd, ondanks dat ik alleen liep”, was de ervaring van Bert van Panhuis (70) die de 102e editie liep van de Nijmeegse Vierdaagse. Vandaag, zaterdag 21 juli, keerde de Ermeloer naar huis.

“Dat ik dagelijks 30 kilometer me gedragen voelde lopen én blaarloos bovendien, kwam door de vele steunbetuigingen. Er hebben zóveel mensen met mij meegeleefd. Door appjes te sturen van Je kan ’t tot Je bent een kanjer. Gisteren bij de binnenkomst heb ik er zelfs 121 gehad. Daarnaast mochten mensen voor me bidden en/of een financiële bijdrage doen. Ik liep de Vierdaagse van Nijmegen namelijk voor de stichting Met Uitgestrekte Hand. Wat een mooie opbrengst heeft opgeleverd.”

Via de stichting Met Uitgestrekte Hand pendelt Bert van Panhuis al zo’n 20 jaar Moldavië, Roemenië en de Oekraïne op en neer om daar de allerarmsten en hulpbehoevende ouderen te verblijden met een kerst-/voedselpakket.

Bert liep de Nijmeegse Vierdaagse voor de twaalfde keer. Een zoals elke keer was het een geweldige ervaring. Echt veel last van de tropische temperaturen heeft Bert niet gehad. “In die zin waren we ook al wat aan de warmte gewend. Daarnaast moet je gewoon heel veel water drinken, het liefst elk half uur een halve liter.

Wandelaars en het publiek aan de kant; volgens Bert is het tijdens de Nijmeegse Vierdaagse één grote familie. “Langs de route zijn zoveel mensen die van komkommerschijfjes tot tomaatjes aan de wandelaars uitdelen, of de hele dag wandelaars met een tuinslang afkoelen. Wat dat betreft leeft het publiek zó met je mee.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen