Local heroes presteren bij Ronde van Horst & Telgt in Ermelo

Maar liefst drie Ermelose wielrenners stonden woensdagavond 4 juli op het podium bij de prijsuitreiking van het Vierhouten Palletindustrie dernyspektakel, het tweede onderdeel van de 46e Ronde van Ermelo, sinds 2015 de Ronde van Horst & Telgt.

In een spectaculaire en spannende wedstrijd streden de ‘local heroes’ achter ronkende motoren voor de hoogste eer.

Met fotoreeks

Arjan, Hajé en Erik
Winnaar werd Johan Bakker achter de derny van Peter Meulman. De tweede prijs was voor Hajé Schreurs met als gangmaker Fred Buitenhuis. Derde werd Erik Geneugelijk achter de motor van Gerit Meulman.

Grote Prijs
De Wielerronde begon met een jeugdronde voor leerlingen van de Goede Herderschool om de grote prijs Wildkamp. Het hoofdonderdeel was de wedstrijd voor Elite/Beloften over 80 kilometer om de Grote Prijs Oosterhoff-Poolen en Van Panhuis Bouw. De overwinning ging naar Rens de Stroet uit Keijenborg, die de sprint van een kopgroep won voor Ton Wijfje uit ter Aar. De derde plaats was voor Arjan Arentsen. De renner uit Harderwijk blijft leider in het Veluws klassement om de Rode Sprinttrui. De prijsuitreiking werd verricht door rondemiss ’t Zomernest, Maaike van de Hazel.

Veel belangstelling
De belangstelling voor de vierde editie van de Ronde Horst & Telgt was groot, met veel toeschouwers langs het parkoers, bij ‘Ons Huis’ en in de VIP-tent. Jan Hamstra, die vorig jaar door ziekte verstek moest laten gaan, was tevreden over het verloop. “Na de noodgedwongen, maar succesvolle verhuizing naar Horst vier jaar geleden, hebben we steeds prachtig weer gehad, terwijl we voor de tijd te vaak met regen geconfronteerd werden. Ook dit jaar stond er langs het hele parkoers weer veel publiek. Het is vanavond allemaal probleemloos verlopen’’, aldus Jan Hamstra.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen