Romee Pol van Sparta Ermelo springt naar NK goud

Verrassend goud voor het duo Gina van der Brink en Tamar Foppen.
Verrassend goud voor het duo Gina van der Brink en Tamar Foppen.
Foto: Eigen foto

Twee jaar naar haar rentree in het trampolinespringen is het Romee Pol gelukt om de nieuwe Nederlands Kampioene te worden in de hoogste categorie. Tijdens een bloedstollende finale in de Arena van Ahoy Rotterdam wist de springster van GV Sparta het goud weg te kapen.

Synchroon sprong Romee met haar partner Romana Schuring van TVIJ naar het zilver.

A-junioren
Ook bij de A-junioren was er succes voor Sparta. Van de acht finaleplaatsen gingen er vijf naar de Ermelose gymnastiekvereniging. Bij het synchroonspringen ging het goud naar de tweeling Anke en Tessa Boeve. Dani Mooibroek scoorde het zilver met TurnOss-partner Femke van der Venne. Tessa Boeve eindigde individueel op de tweede plaats.

A-jeugd
Bij de A-jeugd ging het goud naar Valerie Bosschart en Eline Westhuis, die daarnaast individueel verrassend het zilver won.

B-klasse seniordames
In de B-klasse seniordames was de verrassing het goud van het duo Tamar Foppen en Gina van den Brink, die met kop en schouders boven de concurrent uitstaken.

C-jeugdmeisjes
Bij de C-jeugdmeisjes ging het zilver naar Fleur de Rook en het brons naar Caro Binnerts.

C-junioren
Hilde Hagen wist in haar allerlaatste wedstrijd bij de C-junioren het zilver in de wacht te slepen.

Overige uitslagen: A-junioren: 4. Anke Boeve. 5. Rhodé van den Brink. 6. Dani Mooibroek. 8. Isa Meijerink. Synchroon: 6. Van den Brink / Meijerink. A-jeugd: 7. Valerie Bosschart. B-klasse, seniordames: 5. Gina van den Brink. 8. Tamar Foppen. C-jeugdmeisjes: 12. Merel van de Kamp.

Synchroon: 4. De Rook / Binnerts. C-junioren: 7. Zara Dijkema. C-klasse dames: 9. Sandra Rakhorst. D-klasse pupillen meisjes: 4. Sofie van Beekhuizen. 6. Chemène Hazelof. D-pupillen jongens: 8. Jim Wery. E-klasse-Instappers: 13. Demiën Prinsen. E-pupillen: 4. Danique Middelwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen