Horst en Telgt maakt zich op voor 46e Ermelose Wielerronde

Foto: Eigen foto

Woensdag 4 juli wordt de 46e Ronde van Ermelo, de vierde editie in Horst & Telgt, verreden.

In 2015 werd in dit gezellige buurtschap de Wielerronde met open armen ontvangen en inmiddels is het uitgegroeid tot een echt evenement met veel actie voor het publiek.

Kinderen
De avond begint om 18.30 uur met een wedstrijdje voor de kinderen van de nabij gelegen Goede Herderschool. De deelnemende kinderen krijgen een mooie attentie van De Wildkamp.

Spektakel
Om 19.00 uur begint het Grote Derny Spektakel, met 20 ‘local heroes’, die gaan strijden om de Grote Prijs Vierhouten Palletindustrie B.V.

Grote Prijs
Om 20.00 uur barst het echt los, als zo’n 70 renners uit heel Nederland 80 kilometer lang gaan strijden om de Grote Prijs Oosterhoff-Poolen en Van Panhuis Bouw. In dit spektakel gaat onderweg gesprint worden voor een goed gevulde prijzenpot, waaronder 49 premies, diverse klassementen, een leidersprijs en nog 30 eindprijzen.

Sprinttrui
Dit wordt mogelijk gemaakt door vele sponsoren, die ook dit jaar de Ermelose Wielerronde ondersteunen. De Ronde van Horst & Telgt is weer onderdeel van een overkoepelend klassement, om de rode sprinttrui van Franken Ontwerp en Realisatie en de Rabo klassementstrui. In dit klassement doen vijf plaatsen mee: Hierden, Ermelo, Ugchelen, Elspeet en de finale in Nunspeet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen