Zegereeks DVS’33 Ermelo sneuvelt in Assen

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 19 mei de uitwedstrijd tegen ACV met 3-2 verloren. De ploeg uit Assen streed voor de laatste kans om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De Ermelose derde divisionist, die 10 wedstrijden ongeslagen was, werd het slachtoffer van de Drentse dadendrang.

Met fotoreeks door Theo Aalten

Hard spel
ACV probeerde DVS in de beginfase met hard spel te overrompelen, maar scheidsrechter Roeleveld uit Vinkeveen hield met twee snelle gele kaarten de touwtjes stevig in handen. Na twintig minuten kreeg DVS meer grip op de wedstrijd. In de 26e minuut werd een prachtige Ermelose aanval doeltreffend afgerond door Maurice de Ruiter: 0-1.

Koelbloedig
Hierna voorkwam ACV-doelman Ben Wormmeester met enkele goede reddingen een grotere achterstand voor zijn ploeg. Vlak voor rust miste Marco van der Heide een goede kans voor de thuisploeg op de gelijkmaker. In de 60e minuut ging de bal op de stip na een overtreding op Haaye Feenstra. Marco van der Heide benutte de penalty koelbloedig: 1-1.

Opnieuw langszij
Zeven minuten later kwamen de bezoekers weer op voorsprong, toen Coen Vloedgraven profiteerde van een fout in de Drentse verdediging en 1-2 scoorde. In de 74e minuut kwam ACV door een kopbal van Marco van de Heide opnieuw langszij: 2-2 en twee minuten later tikte Daniël Schans uit een corner de 3-2 binnen.

Degradatie
In de slotfase probeerde DVS nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar ACV hield stand en behaalde een belangrijke overwinning, waarmee directe degradatie vooralsnog werd afgewend. De teleurstelling bij DVS, wat des te groter, toen bleek dat ook de grote concurrent Jong FC Volendam had verloren.

Nog  in de race
DVS blijft met 61 punten uit 33 punten staan op de derde plaats van de ranglijst. Door de nederlaag liet de Ermelose ploeg een unieke kans liggen om de koppositie in de derde periode over te nemen van Jong FC Volendam, dat met 1-3 thuis tegen Capelle eveneens verloor. Toch blijft DVS in de race, maar moet dan komende zaterdag de laatste competitiewedstrijd thuis tegen VVOG in ieder geval winnen. Mocht de ploeg uit Volendam punten verspelen in de uitwedstrijd tegen Scheveningen, dan gaat de derde periodetitel alsnog naar DVS’33 Ermelo.

Komende zaterdag ontvangt DVS in de laatste competitiewedstrijd VVOG, waarvan in de uitwedstrijd met maar liefst 0-6 werd gewonnen. De Harderwijkers speelde in de laatste thuiswedstrijd met 1-1 gelijk tegen Harkemase Boys en staan met 41 punten uit 25 duels op een kleurloze 13e plaats, een positie die niet meer zal veranderen, ongeacht het resultaat van het duel tegen DVS.