Halve Marathon van Ermelo 2018 stevent af op een record

Foto: Jack Konings

Het aantal deelnemers aan de Halve Marathon van Ermelo op zaterdag 2 juni aanstaande zal de 900 passeren. Dat is ruim 300 lopers meer dan de vorige editie. Samen met de muzikale After Party belooft het een groot evenement te worden. De inschrijvingen lopen vanaf begin januari al goed.

Meer dan 200
Het aantal deelnemers op de Onderweegs & de Groot tien kilometer is het grootst, meer dan 200. Maar ook opvallend is het aantal deelnemers die de Nero Barbershop Halve Marathon gaan lopen, dat met 150 lopers meer dan verdubbeld is.

Schrijf je in
Mede-organisator Dick van Leeuwen. “We zijn vooral blij, dat mensen zich massaal voor-ingeschreven hebben. Dat kan nog tot aanstaande vrijdag 25 mei middernacht, daarna niet meer tot vrijdagavond 1 juni, als de na-inschrijving start in De Molen. Op de dag zelf, zaterdag 2 juni, kan men zich vanaf 12 uur inschrijven.”

BBQ
De Rabobank Business Run heeft meer dan 20 deelnemende teams. Die krijgen na afloop een barbecue aangeboden door de Dorpskamer, Van Sprang en cafés De Veluwe en De Molenaer. Daarmee hoopt de organisatie en deze horecagelegenheden, dat de lopers en hun supporters blijven hangen.

Groevenbeek
Hoeveel leerlingen van Christelijk College Groevenbeek mee gaan lopen is nog niet bekend. Zij kunnen zich tot vrijdag 25 mei inschrijven op school. ‘Heel Ermelo Beweegt’ begeleidt het proces. Zeker is dat Groevenbeek voor DJ’s zorgt, die op twee podia op het parcours gaan zorgen voor de nodige sfeer. Zo zal er in de woonwijk ‘Het Trefpunt’ een podium verschijnen, dat de deelnemers al vanaf ver kunnen zien.

Bataljon
Het 25e pantserinfanteriebataljon zal zorg dragen voor een waterpunt voor de lopers. Dit onderdeel heeft ondanks de verhuizing naar Steenwijk nog warme contacten met Ermelo, waar het daarvoor gelegerd was. Zij zullen ook met een team meedoen aan de Rabobank Business Run.

Voorinschrijven kan nog tot 25 mei 23.59 uur op www.halvemarathonermelo.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen