FC Horst keihard onderuit tegen Lelystad’67

FC Horst heeft zaterdag 19 mei in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 2-5 verloren van Lelystad’67. De Ermelose tweedeklasser zakte op de ranglijst naar de achtste plaats met 33 punten uit 25 duels.

De week daarvoor hadden de Horstenaren al klassenbehoud afgedwongen dankzij een 1-4 zege bij Veensche Boys.

Droomstart
Lelystad kende een droomstart, want in de 4e minuut opende Salih Yildiz met een schitterend afstandsschot de score en vijf minuten later kwamen de gasten op 0-2 door een ongelukkig eigen doelpunt van Roy Kok.

Te hard
De eerste kans voor FC Horst ontstond in de 13e minuut uit een corner, waarbij Ricardo Vliek bij de verre paal net niet kon afronden. Even later brak Aderson Lima door op rechts, maar zijn pass op Isa Kiziler was te hard. In de 38e minuut vergrootte Lelystad de voorsprong. FC Horst doelman Valentijn Wellenberg kon een vrije trap van Salih Yildiz niet onder controle krijgen, waarna Jelle Willem van Bos in tweede instantie de 0-3 kon inschieten.Het werd zelfs 0-4 voor de bezoekers door een doelpunt van opnieuw Jelle Willem Bos vlak voor rust. De wedstrijd was gespeeld.

Valentijn Wellenberg
De tweede helft stond in het teken van het afscheid van Valentijn Wellenberg, die zijn laatste thuiswedstrijd speelde voor de Ermelose club. De betrouwbare 33e jarige keeper stopt na 14 seizoenen bij de FC Horst, waarmee hij speelde in de eerste t/m de derde klasse, waarbij hij en promoties en degradaties meemaakte. Halverwege de tweede helft stond Isa Kiziler met een goede actie aan de basis van de 1-4 voor de thuisploeg; Elroy Martens rondde af met een sliding. Even later herstelde Lelystad de marge door 1-5 te score. In de slotfase bepaalde Elroy Martens met een fraaie lob van grote afstand de eindstand op 2-5.

FC Horst speelt komende zaterdag de laatste competitiewedstrijd in en tegen Lunteren, dat met 0-2 verloor van VSCO’61 en met 32 punten uit 25 duels op de negende plaats staat. FC Horst won de thuiswedstrijd met 2-0.