Klokbeker Ermelo plaatst zich voor Gelders Kampioenschap

Foto: Dindoa Ermelo

Op een zonovergoten sportpark ‘De Zanderij’ begon maandagavond 14 mei het Jacob Cats Schoolkorfbaltoernooi van Dindoa met de groepen 7 en 8. Voor het eerst werd ook door deze groepen het monokorfbal gespeeld met vier tegen vier korfballers. Daarom streden een recordaantal van 26 teams uit groep 8 en 23 teams uit groep 7 om de bekers.

De halve finales leverden ruime overwinningen op voor de Klokbeker 2, die met 10-3 won van de Juliana 2 en de Juliana 4, die de Goede Herder 2 met 7-2 versloeg. In een spannende finale versloeg het tweede team van de Klokbeker het vierde team van de Julianaschool met 4-2. Daarmee plaatste de Klokbeker zich tevens voor het Gelders Kampioenschap, dat op 9 juni wordt gehouden in Hoevelaken.

Bij groep 7 versloeg de Bernard 3 in de halve finale de Juliana 1 met 7-3 en was de Klokbeker 6 met 6-3 te sterk voor de Margrietschool 2. De finale werd een mooie strijd tussen de Klokbeker en de Bernhardschool, waarbij de Bernhardschool met 4-1 de winst pakte. Uitslagen, Groep 8: Klokbeker 2. 2. Juliana 4. 3. Goede Herder 2. 4. Juliana 2. Groep 7: 1. Bernhard 3. 2. Klokbeker 6. 3. Margriet 2. 4. Juliana 1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen