Schoolkorfbaltoernooi Dindoa Ermelo 2018 heeft record aantal teams

Foto: Wytske Brouwer

Het Instituut Jacob Cats Schoolkorfbaltoernooi van Dindoa heeft dit jaar een record aantal deelnemers, die in 119 teams gaan strijden om de hoogste eer. Maandag 14 mei (vanavond) bijten de groepen 7 en 8 het spits af, gevolgd door de groepen 5 en 6 op dinsdag 15 mei en afsluitend de groepen 3 en 4 op woensdag 16 mei.

Vier keer vier
Drie avonden lang zullen honderden basisschoolkinderen en hun supporters de velden van Dindoa bevolken op sportpark ‘De Zanderij’ aan de Watervalweg. In tegenstelling tot andere jaren spelen de groepen 7 en 8 dit jaar ook het 4Korfbal (4 tegen 4 spelers).

Dit maakt het spel dynamischer, omdat er meer balcontacten zijn per persoon en de spelregels eenvoudiger. Op maandag beginnen de wedstrijden om 17.45 uur, de finale wordt gespeeld omstreeks 20.30 uur. Op dinsdag en woensdag beginnen de wedstrijden om 17.30 uur.

Wedstrijdbeker
Elke groep strijdt voor de Instituut Jacob Cats wedstrijdbekers met een eerste, tweede, derde en vierde prijs. De winnaars bij groep 8 komen eveneens in het bezit van de wisselbeker, die beschikbaar wordt gesteld door de gemeente Ermelo.

De kampioenen van de groepen 6 en 8 mogen op zaterdag 9 juni meedoen aan het Gelders School Korfbaltoernooi.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen