EFC’58 Ermelo heeft smaak van winnen te pakken

EFC’58 heeft zaterdag 12 mei de uitwedstrijd tegen Vierhouten’82 met 0-3 gewonnen en is gestegen naar de vierde plaats van de ranglijst met 38 punten uit 20 duels.

In de strijd om de derde periode is de Ermelose vierdeklasser nog kansrijk; de achterstand op de concurrenten Fortissimo en DVOV bedraagt slechts één punt.

Over het doel
De wedstrijd werd gespeeld in Elspeet, vanwege werkzaamheden aan het veld van Vierhouten, en begon om 17.00 uur. Zodoende wisten de Ermeloërs, dat ze moesten winnen om te blijven meedoen in de derde periode. In de 8e minuut liet de keeper van Vierhouten na een corner de bal los, maar Bas Eijssens schoot van dichtbij de bal via de lat over het doel.

Enorme beuk
Halverwege de eerste helft werd EFC een penalty onthouden. Romin Ahmadi kreeg binnen het strafschopgebied een enorme beuk, maar de scheidsrechter zag er een schouderduw in. Vierhouten probeerde regelmatig het gebrek aan kwaliteit te compenseren met fysiek hard spel.

Getorpedeerd
In de 40e minuut werd Adwin Vreemann in de diepte weggestuurd en ging alleen op het doel van Vierhouten af. Hij werd echter volledig getorpedeerd, maar in plaats van een rode kaart deed de arbiter het af met geel. Even later kreeg de thuisploeg de enige kans van de eerste helft, maar EFC-doelman Kevin Schuur redde bekwaam.

Bal op de stip
In de tweede helft kon Vierhouten het nauwelijks nog belopen en trok regelmatig aan de noodrem. In de 80e minuut werd de ban door EFC gebroken, toen Adwin Vreemann met een sliding binnen het zestien metergebied onderuit gehaald werd en de bal wel op de stip ging. Romin Ahmadi benutte de strafschop feilloos: 0-1.

Fraaie solo
Een overtreding op invaller Yorick Priem leverde EFC opnieuw een penalty op en Romin Ahmadi scoorde vanaf 11 meter ook de 0-2. In de slotminuut legde Yorick Priem, de pas 16-jarige speler uit EFC A1, na een fraaie solo de bal breed op Gerjan Visser, die de eindstand op 0-3 bepaalde.

EFC’58 speelt komende zaterdag een uitwedstrijd tegen OVC’85, dat afgelopen zaterdag dankzij een 0-3 zege bij De Paasberg het kampioenschap veilig stelde. De wedstrijd in Ermelo werd met 1-3 gewonnen door de ploeg uit Oosterbeek. EFC zal moeten winnen om in de race te blijven voor de derde periodetitel.